Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy ktoś jest z łodzi i zechciał by mi pomoc z obsadą oddam część rybek. Nieradze sobie co z czym może sobie żyć i w szkiełku 200l. Już wiem że mam gatunki które nie mogę być razem. 

Opublikowano

Artur ...tutaj ustalamy tylko obsadę. Oddajemy w dziale GIEŁDA. Identyfikujemy w dziale IDENTYFIKACJA  gdzie temat wisi 7 dni. Wiem , że na początku trudno Ci poruszać się po forum  ale korzystaj też z podpowiedzi  moda:)

27 minut temu, Tomasz78 napisał:

Ok, wstaw zdjęcia akwarium, ryb, napisz jakie masz gatunki.

Tomku..ale to jak wyżej pisałem koledze ..w dziale IDENTYFIKACJA.

• Lubię to 1
Opublikowano
48 minut temu, ArturSwiderski napisał:

Witam czy ktoś jest z łodzi i zechciał by mi pomoc z obsadą oddam część rybek. Nieradze sobie co z czym może sobie żyć i w szkiełku 200l. Już wiem że mam gatunki które nie mogę być razem. 

Witaj!

A nie lepiej oddać/sprzedać obecną obsadę,a zacząć od nowa z prawidłową?

Wtedy unikniesz pytań z identyfikacją posiadanych ryb itp.

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, egon44 napisał:

A nie lepiej oddać/sprzedać obecną obsadę,a zacząć od nowa z prawidłową?

Najpierw trzeba poznać obsadę kolegi . Dlatego warto Artur abyś wrzucił zdjęcia do dział identyfikacja , tam Ci pomożemy je zidentyfikować a potem w tym tutaj  temacie pomożemy  ustalić obsadę do Twojego akwa.. Jak otworzysz temat w dziale IDENTYFIKACJA  to zrobię odnośnik do tego tematu i będzie można na bieżąco ustalać tutaj obsadę:)

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • Lubię to 1
Opublikowano
4 minuty temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Najpierw trzeba poznać obsadę kolegi . Dlatego warto Artur abyś wrzucił zdjęcia do dział identyfikacja , tam Ci pomożemy je zidentyfikować a potem w tym tutaj  temacie pomożemy  ustalić obsadę do Twojego akwa.. Jak otworzysz temat w dziale IDENTYFIKACJA  to zrobię odnośnik do tego tematu i będzie można na bieżąco ustalać tutaj obsadę:)

Tutaj pełna zgoda :) 

Także @ArturSwiderski wstaw zdjęcie ryb do działu identyfikacja,a postaramy się pomóc :) 

Opublikowano

Najlepiej byłoby pozbyć się wszystkich ryb. A skąd masz te ryby?

Do Twojego akwarium najlepiej nadają się chindongo saulosi.

Na filmach jest chindongo saulosi w akwarium 200l :

Mam nadzieję że kolega egon44 się nie pogniewa że użyłem Twoich filmów do pokazania jak może wyglądać małe, ładne akwarium Malawi z tylko jednym gatunkiem.

• Lubię to 2
Opublikowano

Ta żółta wygląda jakby to było chindongo saulosi a ta niebieska to nie jestem pewien, ale to chyba jakaś cynotilapia. Trudno mi stwierdzić tak na 100%, poza tym to mogą być mieszańce bo nie wiadomo skąd ryby pochodzą. Czy z profesjonalnej hodowli czy od kogoś z domu kto trzymał różne gatunki które mogły się krzyżować.

• Lubię to 1