Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.Z tej strony Dawid,kilka dni temu założyłem baniaczek i teraz z niecierpliwością czekam na moment kiedy będę mógł wpuścić rybki.

Wymiar baniaka 

100x50x50

Oświetlenie robione z pomocą firmy Aqua-Dreams(Mam nadzieję że nie jest zabronione reklamowanie firm)😜😜😜

Filtr aquael ultramax1500 

Cyrkulator 2000L/h

Piasek kreisel 99

Kamyczki z działki😋😋😋

Grzałka aquaela nie pamiętam jakiej mocy😋😋

20190808_235109.jpg

20190808_202153.jpg

20190808_211337.jpg

20190811_225437.jpg

Edytowane przez DawidN
  • Lubię to 8
Opublikowano

Witam Ciebie Dawid na naszym forum !  Mam nadzieje , że znajdziesz tutaj wszystko to czego będziesz potrzebować w prowadzeniu zbiornika z naszym biotopem. Zbiorniczek nie jest wielki  ...ale super! Wielkie gratulacje. Na 1 i 2 zdjęciu po prostu bajka!

Opublikowano
11 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Witam Ciebie Dawid na naszym forum !  Mam nadzieje , że znajdziesz tutaj wszystko to czego będziesz potrzebować w prowadzeniu zbiornika z naszym biotopem. Zbiorniczek nie jest wielki  ...ale super! Wielkie gratulacje. Na 1 i 2 zdjęciu po prostu bajka!

Dziękuję. Andrzeju może mi pomożesz i o ile jest taki temat odnośnie różnych gatunków w różnych dystryktach. Najbardziej interesuje mnie dystrykt Likoma. Pozdrawiam 

Opublikowano (edytowane)

Witaj! Bardzo ładny projekt się zapowiada👍. Fajnie, że interesujesz się konkretnym biotopem. 

Likoma jest jednym z łatwiejszych biotopów do odtworzenia pod względem dostępności gatunków. Można znaleźć tam wiele, pięknych ryb, ale do Twojego szkiełka proponuję dwa, mniejsze gatunk. Do tej listy gatunków w poście nr.6 należy jeszcze Metriaclima pulpican, Metriaclima koningsi (dawniej nazywana 'membe deep'), oraz Pseudotropheus maingano. Ten ostatni pomimo niewielkich rozmiarów nie nadaje się do tego zbiornika. 

Interesujesz się konkretną strefą, czy nie ma to dla ciebie znaczenia? 

Co prawda po fotkach idealnie pasuje pod strefę przejściową. 

Edytowane przez przemo-h
Opublikowano
2 minuty temu, przemo-h napisał:

ale do Twojego szkiełka proponuję dwa, mniejsze gatunk. Do tej listy gatunków w poście nr.6 należy jeszcze Metriaclima pulpican, Metriaclima koningsi (dawniej nazywana 'membe deep'), oraz Pseudotropheus maingano.

Przemku.....to nie jest dział OBSADY. A kolega jeżeli jest zainteresowany obsadą to musi założyć nowy temat w dziale OBSADY:)