akwamir Opublikowano 21 Lipca 2019 #1 Opublikowano 21 Lipca 2019 Witam, za radą kolegi Bartek_De sypnąłem spora dawkę pokarmu i czekam, ale w tak zwanym międzyczasie , ponieważ akwarium odkupiłem od kolegi który miał zupełnie inne spojrzenie na akwarystykę , pokrywa jest wromaka i świetłówki są do roślinnego akwa, postanowiłem je wymienić, i tak wybór padł na Sylvanie Aquastar oraz Philipsa Aquarelle 10T.K. Sylvania już kupiona, jest natomiast problem z zakupem Philipsa Aquarelle, nie wiem jaką by kupić w jej miejsce aby efekt świetlny był podobny. A ponieważ w temacie oświetlenia nie bardzo się orientuję, prosiłbym o podpowiedzi
egon44 Opublikowano 21 Lipca 2019 #2 Opublikowano 21 Lipca 2019 5 godzin temu, akwamir napisał: Sylvania już kupiona, jest natomiast problem z zakupem Philipsa Aquarelle, nie wiem jaką by kupić w jej miejsce aby efekt świetlny był podobny. A ponieważ w temacie oświetlenia nie bardzo się orientuję, prosiłbym o podpowiedzi Ja bym spróbował z tą świetlówką - https://zoolamp.pl/swietlowka-sylvania-grolux-39w-849mm-8500k-1140lm-t5
SlavekG Opublikowano 21 Lipca 2019 #3 Opublikowano 21 Lipca 2019 6 godzin temu, akwamir napisał: A ponieważ w temacie oświetlenia nie bardzo się orientuję, prosiłbym o podpowiedzi Ja bym się zastanowił czy dwie takie świetlówki nie będą za mocne? 1
Rekomendowane odpowiedzi