Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Bartek_De napisał:

To może porównaj ceny. Fx4 i 6 są w podobnej cenie co Eheimy ze średniej półki, a wydajnością je przewyższają. Jeśli nie wchodzi w grę narurowiec czy kaseciak, to nie ma się nad czym zastanawiać, bierz Fx6. Może kiedyś bedzie 1000L to Fx6 też Ci go obgoniemoji3.png

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Z drugiej strony między FX6 a Eheimem jest jakieś 400zł różnicy, jeśli ten Fluval faktycznie jest taki głośny, to może lepiej dopłacić... Choć nie żeby ten Eheim złych opinii nie miał. :D Zazwyczaj podejmowanie decyzji idzie mi sprawnie, a tu od wczoraj się miotam i nie umiem wybrać, a czas mija :P

Edit: racja, różnica cenowa między FX4 i FX6 żadna. To FX4 odpada z gry.

Edytowane przez zurawinska
Opublikowano
Teraz, zurawinska napisał:

a tu od wczoraj się miotam i nie umiem wybrać, a czas mija

Czas będzie złym doradcą. Jeżeli  na siłę ( pod presją czasu) wybierzesz coś  , czego będziesz żałować bo np. hałasuje a masz alternatywę czegoś bardziej cichego,  to raz , że będziesz się wkurzać i mąż pewnie też a dwa to prawdopodobnie wygeneruje Ci koszty bo będziesz myśleć o zmianie filtracji.  Zrób tak abyś była pewna , że ta filtracja spełni Twoje( wasze) oczekiwania. Jak teraz dobrze przemyślisz to potem zapominasz o niej i cieszysz się samym akwa z rybami a nie zaprzątasz sobie głowy hałasem ( ewentualnym).

• Lubię to 1
Opublikowano
Z drugiej strony między FX6 a Eheimem jest jakieś 400zł różnicy, jeśli ten Fluval faktycznie jest taki głośny, to może lepiej dopłacić... Choć nie żeby ten Eheim złych opinii nie miał. Zazwyczaj podejmowanie decyzji idzie mi sprawnie, a tu od wczoraj się miotam i nie umiem wybrać, a czas mija
Edit: racja, różnica cenowa między FX4 i FX6 żadna. To FX4 odpada z gry.
Co ja bym zrobił? Kleił bym narurowca Nigdy nie mialem Fluvala, ale opinie ma bardzo dobre, za to miałem/nam Eheima 2273 i złego słowa nie powiem, choć okazał się za slaby do 240L. Ciężki wybór

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano
1 minutę temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Czas będzie złym doradcą. Jeżeli  na siłę ( pod presją czasu) wybierzesz coś  , czego będziesz żałować bo np. hałasuje a masz alternatywę czegoś bardziej cichego,  to raz , że będziesz się wkurzać i mąż pewnie też a dwa to prawdopodobnie wygeneruje Ci koszty bo będziesz myśleć o zmianie filtracji.  Zrób tak abyś była pewna , że ta filtracja spełni Twoje( wasze) oczekiwania. Jak teraz dobrze przemyślisz to potem zapominasz o niej i cieszysz się samym akwa z rybami a nie zaprzątasz sobie głowy hałasem ( ewentualnym).

Ale nie ma mi kto zrobić narurowca, serio serio. To nie jest opcja, którą jestem w stanie zrealizować, więc muszę wybrać najlepsze spośród gotowych rozwiązań.

Opublikowano
Teraz, zurawinska napisał:

Ale nie ma mi kto zrobić narurowca,

No to przynajmniej jest minus na rzecz narurowca. Czyli kubeł...ale tu przeanalizuj wszystko..od kultury pracy , przepływu , ceny , serwisu ( dostępność części i ceny) , opinie. I za parę chwil podejmiesz decyzję. Wpisz w szukajkę u góry samą nazwę filtra który Ciebie interesuje ( bez zbędnych słów co ukierunkuje szukanie) a wyrzuci wiele tematów z opiniami włącznie o danym filtrze. To pomoże Ci w decyzji.

Opublikowano

Ale namarudziłam. :) Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, ostatecznie znalazłam dużą promocję na Eheim Professionel 3 2080 i właśnie został kliknięty. Oby to bydle działało dobrze. :P

Opublikowano
Ale namarudziłam. Bardzo Wam wszystkim dziękuję za pomoc, ostatecznie znalazłam dużą promocję na Eheim Professionel 3 2080 i właśnie został kliknięty. Oby to bydle działało dobrze.
A tak z ciekawości - gdzie ta promocja?

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Teraz, Ludwik79 napisał:

A tak z ciekawości - gdzie ta promocja?

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Maxizoo. Normalnie jest tańszy niż u konkurencji, bo za 1269zł. A dla nowych klientów 10% zniżki, czyli w sumie wyszedł 1140zł,  co też jest ceną kosmiczną jak za kawałek plastiku i pompę, ale już wolę o tym nie myśleć. :P