AFOL Opublikowano 21 Czerwca 2019 #11 Opublikowano 21 Czerwca 2019 @bobasxxryby to akurat ostatnia rzecz na której nie powinno się oszczędzać. Moja propozycja obsady pod Cynotilapia zebroides Cobwe I OBSADA Cynotilapia zebroides Cobwe Metriaclima sp. ‘kingizei lupingu’ Lupingu Labidochromis caeruleus Nkhata Bay II OBSADA Cynotilapia zebroides Cobwe Pseudotropheus sp. 'polit' Lion's Cove Labidochromis caeruleus Lion's Cove III OBSADA Cynotilapia zebroides Cobwe Labidochromis caeruleus Nkhata Bay Metriaclima sp. ‘zebra gold’ Kawanga MC + OB (jeden samiec + kilka samic)
bobasxx Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor #12 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Dzięki za odpowiedzi i sugestie. Zostanę chyba przy dwóch gatunkach, a jakby się zgodziły: Cynotilapia zebroides Cobwe Saulosi No i co z pożywieniem?
anutemix Opublikowano 21 Czerwca 2019 #13 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Z tego co udalo mi się wyszukać oba gatunki wszystkożerne.
bobasxx Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor #14 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Saulosi jednak odpada, bo ciężko znaleźć F1 u sprawdzonych hodowców. Teraz mam taką koncepcję: Cynotilapia zebroides Cobue, Pseudotropheus cyaneorhabdos (maingano), Iodotropheus sprengerae, ewentualnie zamiast rdzawych yellow. Czy maingano sprawdzi się do mojego zbiornika, czy to jednak za duży kiler?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Czerwca 2019 #15 Opublikowano 25 Czerwca 2019 1 minutę temu, bobasxx napisał: Czy maingano sprawdzi się do mojego zbiornika, czy to jednak za duży kiler? Na dwoje babka wróżyła. Ale w tym litrażu bym śmiało je brał.
bobasxx Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor #16 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Chyba zaryzykuję, mam nadzieję że najwyżej wybije tylko swoich
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Czerwca 2019 #17 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Miałem ...samce były agresywne wewnątrz gatunku. Ale miałem je wtedy w akwa 240 litrów a takie jest naprawdę małe. Przy odpowiednim aranżu masz bardzo duże szanse na powodzenie w hodowli tych ryb w swoim akwa.
AFOL Opublikowano 25 Czerwca 2019 #18 Opublikowano 25 Czerwca 2019 Godzinę temu, bobasxx napisał: Chyba zaryzykuję, mam nadzieję że najwyżej wybije tylko swoich Jeśli kupisz tylko 7 sztuk, jak Ci doradzono, to tak właśnie będzie. PS nie wiem czemu tak się boisz tego żółtego koloru To właśnie jasne kolory tj. pomarańczowy, żółty, biały dają energii w malawi. 3
bobasxx Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor #19 Opublikowano 25 Czerwca 2019 1 godzinę temu, AFOL napisał: PS nie wiem czemu tak się boisz tego żółtego koloru To właśnie jasne kolory tj. pomarańczowy, żółty, biały dają energii w malawi. Nie to, że się boję. Po prostu chcę jakiś kontrast, bardziej kolorowo. Przypominam - pierwsze Malawi
bobasxx Opublikowano 25 Czerwca 2019 Autor #20 Opublikowano 25 Czerwca 2019 1 godzinę temu, AFOL napisał: Jeśli kupisz tylko 7 sztuk, jak Ci doradzono, to tak właśnie będzie. To ile mam kupić wg Ciebie?
Rekomendowane odpowiedzi