Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja odradzam 4 gat. tym bardziej acei...

Odradzasz 4 gatunki do 375 litrów? do 240 można dać 3, jak dobrze dobierzesz obsadę. To do 375l też można dać 3? bez przesady, 4 gatunki mogą być spokojnie. I myślę, że pozostałe wymienione gatunki nie będą miały problemów w takim zbiorniku.

Opublikowano

Zbigniew myślał chyba o 240 l ???

Jeżeli tak to acei odpada,

jężeli akwa ma mieć 150 cm, to te 4 gatunki dadzą radę tak jak pisze sision.

Opublikowano

W akwa 120x40x50 miałem yellow, saulosi, sprengerae i socolofi. Ryby rosły i rosły i ... zmieniłem akwarium na 2x pojemniejsze. Myślałem ale super dam teraz co najmniej 3 gatunki i będzie fajnie i ... dałem jeden i jeden zmieniłem bo ryby rosły rosły rosły ;). Upchałbyś w akwarium o ponad 50 litrów większym od mojego starego zbirnika te 4 gatunki ale raczej w układzie z większa ilością samców tylko u jednego gatunku. Poza tym byłoby ciasnawo w akwa 375 te 4 gatunki były by OK ale nie idealnie. Yellow z wszystkożercami takimi jak maingano czy saulosi rośnie wolniej ale w sumie jeszcze nie głoduje. Nalezy tylko umiejętnie połączyć dietę. Acei to wielkie rybsko ale w 150 cm do zaakceptowania. Yellow jest cudowny, jest to dla mnie ikona Malawi. Co z tego że oklepany ... oklepany ale piękny mało terytorialny i łatwo dostępny. Myśle że musisz jeszce na spokojnie poczytać zwrócić uwagę na dietę i na etapie robienia akwa raczej zwracac uwagę na dietę lepiej żeby rybą bylo lepiej niż gorzej ;).

Opublikowano

dziekuje wszystkim za odpowiedzi, w polowie roku postawie moze cos wiekszego i wtedy wcisne do 150x50x50 te nieszczesne acei (bardzo mi sie podobaja) bo piszecie panowie ze da rade (jakis maly haremik)

Opublikowano

zbigniew akwa ma teraz 120x50x50 i planowana obsada to yellow,maingano,sprengeare,saulosi ...moze ale to moze zamienie w polowie roku na 150x50x50 iobsada ta sama +p.acei(czytajac wątek sam sie juz troche zakrecilem dlatego troche to prostuje)

Opublikowano

witam Sison to bylo takie naprostowanie do tematu ...acei i zebry z pierwotnej obsady wyjechaly z baniaka zostaly yellow saulosi maigano w 120x50x50 ...i pytanie czy dobije do nich rdzawy ajesli zmienie na150 dlugosci rowniez czy wroci acei ... :?: czekam czy cos sie jeszcze z tego watku rozwinie ot co :idea: