Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

300l juz jest dograne jak widac na dole

200l saulosi i rdzawe ale nie moge nigdzie zdobyc tych drugich i tu pytanie jesli same saulosi to ile ?jaki stosunek samcow do samic?

Opublikowano

Postarałem się zrozumieć cały ten wątek, obsady w akwariach zmieniały się jak kaleidoskop i w sumie juz nie wiem czy w przyszłości bedziesz miał te akwa 150 cm, sam w którymś pisałeś juz ze za duzo na 50m już tego minizoo, jednak jezeli na tym ma być koniec i te akwaria to finalny koniec to współczuję tym Acei.

Pytasz się o rady ale niezbyt widzę abyś se te rady brał do siebie, więc po co je zadawać ?

Poza tym mi Acei w ciagu roku urósł do wielkości powyzej 10 cm pewnie w ciągu kolejnego dobije kolejne 3 4 cm w 200cm akwarium jakoś to wygląda ale gdy pływał w 240 wraz z 7 -8 cm innymi rybami wygladał jak karp w wannie - na szczęscie w 240 l był tylko 3 godziny do czasu modernizacji duzego akwa.

W Twoich 120 cm średniej wielkości rybą jest tylko maingano - yelowek potrafi tez urosnac do 10 cm wtedy wraz z acei będą się wg mnie zdecydowanie męczyć.

Oczywiście co innego gdy w przeciagu roku postawisz 150 cm akwarium

Opublikowano

staram sie o375 zamiast 300 ,200 mialo byc 2gatunkowe z saulosi i rdzawymi

rdzawych nie moge dostac i pytanie jesli 1 gatunek saulosi to ile sztuk w 200l (100*40*50) i jaki stosunek samcow do samic? wsio!

Opublikowano

dzieki Slawkosw za propo obsady

jakos nie mam przekonania do wysylania ryb (lubie widziec co kupuje bez obrazy dla sprzedajacych wysylkowo ) "stara " data :):):) czy cus

Opublikowano

Moim zdaniem 2+5 to nie jest dobre rozwiązanie, poza tym jeśli to ma być jeden gatunek na 200l, to czemu 2 samce?ja proponuję 3+7.

Aha, odnośnie 3 samców była tu gdzieś dyskusja i to nawet odnośnie Saulosi. Chyba czester i harisimi coś w tej kwestii pisali, że 1 to mało, dwa, to jeden będzie mocno zdominowany, więc lepiej trzy, bo agresja się rozłoży. Dobrze myślę?

Opublikowano

Ja w moim 120X50X50 bede trzymal

Saulosi

Rdzawego

i Melanochromis Dialeptos

ile plus ile to sie okaze w praniu biore po 8 maluchow z gatunku.

Akwa dojrzewa i czekam z niecierpliwoscia rybska bede wpuszczal powoli.

Zreszta one juz tez czekaja :)

Opublikowano

akwa nie ma raczej duzo kryjowek wiec nie wiem jak to bedzie z samcami ,zeby mialy swoje rewiry fota z wystrojem do wgladu w galeri pozdrawiam i dziekuyje za pomoc siwy1973

Opublikowano
Sision pewnie dobrze. Zaczekamy aż się Czester_ wypowie :D

wystarczy poczytac.

Wiele było na ten temat, albo 3 albo 1