amac1975 Opublikowano 5 Czerwca 2019 #1 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Kolejny mały krok do przodu.Zostało tło, oświetlenie, płukanie ostatnich dwóch worków piasku i chyba można zalewać. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 7 Cytuj
SlavekG Opublikowano 5 Czerwca 2019 #2 Opublikowano 5 Czerwca 2019 Robi wrażenie, szykuje się na coś podobnego w przyszłym roku. Jak grube szkło przy tej wysokości??? 15mm??? Ciekawy jestem jak to będzie wyglądać po zalaniu Jaką obsadę przewidujesz??? Cytuj
amac1975 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Autor #3 Opublikowano 6 Czerwca 2019 Szkło 15 mm na ścianach bocznych a dno 19 mm sklejane z 3 części.Obsada to oczywiście drapieżniki:).Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj
Jeb_us Opublikowano 6 Czerwca 2019 #4 Opublikowano 6 Czerwca 2019 (edytowane) Śledzę również na fejsbuniu ładnie się zapowiada Jaka filtracja do takiego baniaka , co zaplanowane ?? Edytowane 6 Czerwca 2019 przez Jeb_us 1 Cytuj
amac1975 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Autor #5 Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Filtracja będzie się składać z dwóch elementów. Pierwszy, z biologią to oczywiście sump. Obok standardowych złóż postanowiłem sprawdzić Nano Tech Bio Block https://erybka.pl/product-pol-17194-Maxspect-Nano-Tech-Bio-Block-2-szt.html Będzie to tylko uzupełnienie gdyż nie mam 100 % zaufania dla takich nowinek. Cała biologia jest już dojrzała - część pochodzi z dwóch moich wcześniejszych szkieł. Nową dołożyłem i pracuje od marca w mniejszym akwarium gdzie pływa kilka Multipunctatusów i jakieś maluchy. Część biologii moczyła się u kolegi w Jego zbiornikach. Na razie nie wymieniam wszystkich przyjaznych dusz wspierających mnie w projekcie. Planuję podziękować wszystkim jak wszystko będzie już gotowe:). Chodzą tam też dwa chińskie duże kubły, które planuję podłączyć do nowego akwarium by wspomóc start. Mechanika to narurowiec z dwoma korpusami przed i czterema za pompą. Dwa pierwsze korpusy to będzie watolina, potem dwa sznurki 100 mikronów i na końcu gąbka 45 ppi. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 Czerwca 2019 przez amac1975 2 Cytuj
iquitos68 Opublikowano 7 Czerwca 2019 #6 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Wymiar rewelacyjny dla drapoli. Pozazdrościć \m/ 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi