Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomyśl jeszcze czy te sekcje ze zbędnymi tróknikami są Ci potrzebne, im więcej załamań tym bardziej stłumiony przepływ.

• Lubię to 1
Opublikowano
Pomyśl jeszcze czy te sekcje ze zbędnymi tróknikami są Ci potrzebne, im więcej załamań tym bardziej stłumiony przepływ.
Dokładnie, również to zauważyłem. Woda i tak podzieli się równomiernie na wszystkie korpusy.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 20.05.2019 o 11:49, kwiq napisał:

witam takie rozwiązanie podpowiedział mi fachowiec od filtracji basenów że tylko wtedy będzie równomiernie rozchodzić się woda, po poskładaniu i odpaleniu wszystko działa teraz jeszcze wrzucić złoża i pośle jak działa.

Opublikowano (edytowane)

już skleiłeś czy dopiero będziesz? Bo jeżeli skleiłeś i wyglada jak na zdjęciu w poscie #11 to masz pomieszane przepływy w korpusach w poszczególnych sekcjach.

Kolejna sprawa to sposób zamocowania pompy - powinieś ja obrócić bo w chwili obecnej jest zamontowana jakby miała pchać wodę w pionie a nie w poziomie.

Edytowane przez rekawiczka
Opublikowano
12 minut temu, rekawiczka napisał:

Kolejna sprawa to sposób zamocowania pompy - powinieś ja obrócić bo w chwili obecnej jest zamontowana jakby miała pchać wodę w pionie a nie w poziomie. 

W którym miejscu widzisz pompę w pionie? Pompa jest dobrze, jedynie wyświetlacz trzeba by było obrócić, ale nie wiem czy Grundfos ma taką możliwość

Opublikowano
7 minutes ago, Bartek_De said:

W którym miejscu widzisz pompę w pionie? Pompa jest dobrze, jedynie wyświetlacz trzeba by było obrócić, ale nie wiem czy Grundfos ma taką możliwość

Tak, dokładnie o to mi chodziło, ale chyba nie napisałem tego w czytelny sposób. Tak, Grundfos ma taka możliwość.

• Lubię to 1
Opublikowano
W dniu 21.07.2019 o 10:01, rekawiczka napisał:

już skleiłeś czy dopiero będziesz? Bo jeżeli skleiłeś i wyglada jak na zdjęciu w poscie #11 to masz pomieszane przepływy w korpusach w poszczególnych sekcjach.

Tak mam już sklejone i korpusy pukładane ( dzięki za czujność )tak jak powinny być dałem także śrubunki łatwiej będzie coś podmienić, co do pompy korpus obrócony podeśle pare zdjęć bo mam jeszcze odpływ i dopływ świeżej wody z mieszaczem całość zabudowana już w szafce.

• Lubię to 2