morvudd Opublikowano 13 Sierpnia 2019 #11 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Dzięki wielkie! Odpalaj i testuj Hamburga. 112 też może cieszyć. Chyba sobie zostawię ten zbiornik. Muszę tylko pomyśleć nad odpowiednimi lokatorami pod ten litraż i aranżację. A ja bardzo chętnie bym zobaczył jaką obsadę tam zainstalujesz
darianus Opublikowano 13 Sierpnia 2019 #12 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, morvudd napisał: A ja bardzo chętnie bym zobaczył jaką obsadę tam zainstalujesz Wg mnie zbyt mały wybór obsad dla 112L Malawi, ja bym poszedł w Tanganikę
Andrzej Głuszyca Opublikowano 13 Sierpnia 2019 #13 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 2 godziny temu, morvudd napisał: A ja bardzo chętnie bym zobaczył jaką obsadę tam zainstalujesz Godzinę temu, darianus napisał: Wg mnie zbyt mały wybór obsad dla 112L Malawi, ja bym poszedł w Tanganikę @morvudd Autor w tytule tematu jasno napisał jakiej obsady dotyczy start tego zbiornika. Panowie...to jest dział START a nie OBSADA stąd też PROŚBA.. Trzymajmy się tematycznie działu.
Mróz Opublikowano 27 Sierpnia 2019 #14 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 W dniu 3.08.2019 o 22:47, przemo-h napisał: Odpalaj i testuj Hamburga No i namówiłeś, zalewam 112l Co prawda tylko na dwa miesiące więc z aranżem nie szalałem, ale przynajmniej sprawdzę Hamburga. Będzie do poczekalnia dla Labidochromis joanjohnsonae od Pana Darka z Żor 4
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Sierpnia 2019 #15 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 .......jak mogę zasugerować to uważam , że ze względów estetycznych podkład można ukryć) 1
przemo-h Opublikowano 27 Sierpnia 2019 Autor #16 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 (edytowane) @Mrózwidzę, że poszedłeś w lepszą opcję- czarne tło i czarna gąbka. Na starcie jest lepszy efekt wizualny. W moim przypadku trzeba było trochę poczekać, aż gąbka zmieni kolor. Fajnie, że spróbowałeś i Ty. Trzymam kciuki za lokatorów. Bardzo ciekawa mbuna Edytowane 27 Sierpnia 2019 przez przemo-h 1
suricade Opublikowano 27 Sierpnia 2019 #17 Opublikowano 27 Sierpnia 2019 1 godzinę temu, Mróz napisał: No i namówiłeś, zalewam 112l Co prawda tylko na dwa miesiące więc z aranżem nie szalałem, ale przynajmniej sprawdzę Hamburga. Będzie do poczekalnia dla Labidochromis joanjohnsonae od Pana Darka z Żor Wiecej fotek i więcej szczegółów dla potomnych np. Jaka pompa? :-) 1
Nath_147 Opublikowano 6 Września 2021 #18 Opublikowano 6 Września 2021 Podepnę się pod temat bo szukam odpowiedzi na pytanie: Jak dlugo/do jakich rozmiarów można trzymać rybki w takim akwarium o długości dna 60 cm, by nie skarlowaciały?
Pikczer Opublikowano 6 Września 2021 #19 Opublikowano 6 Września 2021 Tak na oko 3-4cm to jeszcze maluchy ale jak ich będzie przesadnie dużo np z 80 to też może mieć to jakiś wpływ na ich rozwój. Jak będą dużo większe to trudniej o "swobodę ruchów". U mnie synodontisy po około 11 latach trafiły do większego akwarium. Miały średnio z 17cm a teraz nabrały masy i trochę są dłuższe, mają blisko 20cm. Urosły w około 8 miesięcy. Potrafiły urosnąć po tylu latach.
Rekomendowane odpowiedzi