Pomoc w rozpoznaniu kamienia + przykładowa aranżacja
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez novi · Opublikowano
Po kilku latach - nadal sporo roślin (pokarm mix własnej roboty lepszy niż rośliny). -
Przez novi · Opublikowano
Popieram w pełni ostatnią wypowiedź. Dodam tylko (mam je ponad 10 lat) i w akwa 210x60x60cm teraz pozbywam się tego gatunku (do DiskussZoo jak ktoś będzie szukał ładnych od tej środy). Dlaczego - otóż młode tego gatunku b.skutecznie likwidują młode innych gatunków. Poza tym są ładne, średnio agresywne i bezproblemowe. -
Przez stach22 · Opublikowano
Stan po 9 miesiącach. Jedyny problem to nawracające okrzemki. Spróbowałem wkład do filtra Sera na okrzemki, zobaczymy. Póki co wszystko gra a nawet jakaś para wydała młode. -
Przez Pavelski · Opublikowano
Dziękuję za odpowiedzi. Źródło zakupu raczej dobre. Problem polegał na tym że kupiłem dość dużo ryb i nie było czasu ani możliwości dociekać. Posługiwaliśmy się dla uproszczenia nazwami gatunkowymi z pominięciem nazw odmian i stąd problem. -
Przez crav · Opublikowano
Jak miałem piasek to brałem go z rzeki na zakolach jest czesto wypłukany gruboziarnisty z drobnymi kamykami... wyglada to naturalnie... -
Przez radek0512 · Opublikowano
Jakie polecacie podłoże do malawi? Ja mam aktualnie piasek, nie z casto, ale drobny 0.8- 1,2 i bardzo mi wciąga go filtr, jsk ryby poszaleją. Zastanawiam się nad zwirkiem 1-2mm lub 1-3 mm. Co polecacie? -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Dla kogoś z KM ryba może być za "darmoszkę" 🫡 Muszę się pozbyć dosyć sprawnie jednego samczura 🙂 -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Dla kogoś z KM ryba może być za "darmoszkę" 🫡 Muszę się pozbyć dosyć sprawnie jednego samczura. -
Przez stach22 · Opublikowano
Witam po 9 miesiącach od startu zbiornika. Wydaje mi się że wszystko przebiega OK, woda jest bardzo czysta, ryby rosną a nawet Saulosi doczekały się potomstwa, podmieniam wodę co 2 tyg, sporadycznie czyszczę szyby ale w zasadzie niewiele jest z czego. Jedyny problem to pojawiające się okrzemki, tak myślę że to one, brunatny nalot łatwo dający się czyścić. To chyba z racji wody kranowej. Fotki są z dzisiaj jakieś 2 godziny po sprzątaniu i podmianie więc może jeszcze woda się nie ustabilizowała. Włożyłem dziś do filtra wkład firmy sera na krzemiany, zobaczymy czy będzie efekt po paru tygodniach. Pozdrawiam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk -
Przez pozner · Opublikowano
Nie wiem co rozumiesz pod pojęciem "agresja". Pyszczaki są agresywnymi rybami z natury. Jeśli dochodzi do walk czy potyczek, ale wszystko utrzymuje się w równowadze, to nie masz czym się przejmować. Gorzej jeśli któryś gatunek czy poszczególne ryby są zaszczute, zepchnięte do narożnika. Na zdjęciach tego nie widać. Samce pływają swobodnie, samice też. Wszystko wygląda normalnie. Aranż jest ok. Obsada też.
-
-
Tematy
-
Grafiki
-
Videos

Rekomendowane odpowiedzi