Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zapewne podawałeś wcześniej pokarm w rozmiarze "S" w formie granulek a teraz zakupiłeś rozmiar "M" w formie chipsów. Stosuje te pokarmy od dawna i nawet moja dorosła mbuna ok 12-14cm miała problem z tymi chipsami ale z czasem się przyzwyczaiła. Polecam ten pokarm ale w rozmiarze "S".

• Lubię to 4
Opublikowano
13 hours ago, Robson79 said:

Zapewne podawałeś wcześniej pokarm w rozmiarze "S" w formie granulek a teraz zakupiłeś rozmiar "M" w formie chipsów. Stosuje te pokarmy od dawna i nawet moja dorosła mbuna ok 12-14cm miała problem z tymi chipsami ale z czasem się przyzwyczaiła. Polecam ten pokarm ale w rozmiarze "S".

Fakt, racja. Zupełnie nie zwróciłem na to uwagi. Dzięki!

• Lubię to 2
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

No i zaczął się kocioł, efektem czego musiałem odłowić jedną z samic Msobo. Sprawcami są chyba obydwa samce Cynotilapia sp. 'Hara' oraz alfa Msobo. 

Odłowiona samica na razie przebywa w kostce, podaję Seachem Stress Guard, jutro pewnie mała podmianka wody.

IMG_7123.thumb.jpg.0a9d0b3190d78298e755bb79244a39c0.jpg

IMG_7122.thumb.jpg.cb4cc820978e9b9069afa7679c7e87e7.jpg

Edytowane przez rekawiczka
  • Smutny 2
Opublikowano
2 godziny temu, matejk napisał:

Na pewno to samica 🤔?

13 minut temu, Tom74 napisał:

Stawialbym na inne samice  Msobo. 

Obie koncepcje są możliwe. Jedna z moich "samic" okazała się facetem po kilku latach. Samice w swoim gronie też są agresywne, nie stale ale okresowo. Łączę to z faktem, że nie pamiętam by kiedykolwiek donosiły młode. Po prostu chciały przeżyć. Ale może moje akwarium było nietypowe. Sam nie wiem. Wydaje mi się jednak, że samce Hary są niewinne.