Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Obyło się bezproblemowo, ryby żywiołowe, głodne i walczą o terytorium także chyba spoko.

Jednak niedosyt mam jeśli chodzi o kamienie, trochę za mało moim zdaniem. Główny scape stworzyłem ale grot brakuje. Na dniach podjadę jeszcze kupić z dwa czy trzy duże na tył ( zostawiłem trochę miejsca ) i pare mniejszych do stworzenia dziur oraz więcej drobnych do „udekorowania”. Póki co tak to wygląda.

Zdjęcie trochę przekłamuje kolory ale robiłem telefonem i ciężko coś z tego wycisnąć.

c061559955dd40ab08eb30aaf6152dbd.jpg&key=944147fb2ce5e2b07f1a5bfc14e8090d511fca059dcd9516afb8d1c51ffa6e0b

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to 2
Opublikowano
45 minut temu, relativedegree napisał:

Obyło się bezproblemowo, ryby żywiołowe, głodne i walczą o terytorium także chyba spoko.

Jednak niedosyt mam jeśli chodzi o kamienie, trochę za mało moim zdaniem. Główny scape stworzyłem ale grot brakuje. Na dniach podjadę jeszcze kupić z dwa czy trzy duże na tył ( zostawiłem trochę miejsca ) i pare mniejszych do stworzenia dziur oraz więcej drobnych do „udekorowania”. Póki co tak to wygląda.

Zdjęcie trochę przekłamuje kolory ale robiłem telefonem i ciężko coś z tego wycisnąć.

c061559955dd40ab08eb30aaf6152dbd.jpg&key=944147fb2ce5e2b07f1a5bfc14e8090d511fca059dcd9516afb8d1c51ffa6e0b

Aranż spoko grot tylko mało. Coś podokładasz i będzie spoko gratki przeprowadzonej operacji😀 Oczywiście sprawdzasz parametry wody?

Opublikowano

No i dokupiłem jakieś 15kg kamieni. Wiele z głównego wystroju się nie zmieniło, bo obłożyłem większość średnich kamieni na tyle. Zrobiło się sporo grot o które ryby momentalnie zaczęły się spierać i zrobił się lekki kocioł w pierwszej godzinie.

Aktualnie już (chyba?) nic nie zmieniam. Zawsze byłem cichym fanem zbiorników Iwagumi i trochę inspiracji może widać .

Aktualnie tak się prezentuje front 5f33deb68f8cecf772c00e0c85d0eafc.jpg&key=5df17d31c591057c9df20a3daf684328a4471d9619324a98976a46d284bb83ec

Co do parametrów spadło mi pH, było w granicach 7.8 a jest 7.0 i zauważyłem że sporadycznie ryby ocierają się o dno co wcześniej nigdy się nie działo. To może być objaw spadku pH ?

• Lubię to 3
Opublikowano

Kwestia gustu. Według mnie poprzednia aranżacja była o niebo lepsza, może dlatego, że bardziej przypominała Malawi

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Miałem zaokrąglone kamienie a teraz spiczaste. Pewnie gdyby nie piach to bym nie zmieniał aranżu ale zawsze mnie gryzło to, że każdy kamień mam z innej parafii. Na żywo akwa teraz robi dużo większe wrażenie niż wcześniej czego na zdjęciu nie mogę oddać. Zawsze to kwestia gustu jednak zmieniłem też światło z żółtego w chłodny odcień. Ta niebieska barwa zdecydowanie mniej biotopowa. W planach mam dwie małe lampki Aquael leddy smart sunny 6w i wtedy pokombinuje ze światłem a to jednak połowa sukcesu wizualnego.

Myślę też o turkusowym tle, ciekaw jestem jakby to wyglądało.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano

Staram się zredukować obsadę z demasoni, wystawiłem na sprzedaż ale Irlandia nie ma pojęcia o tym biotopie więc zero zainteresowania.
Do zoologicznego nie chcę oddać, bo oni karmią robalami każdy zbiornik jak leci. Z tymi wegeterianami to by je wykończyli w kilka dni

• 1 miesiąc temu...