Norbi81 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 #1 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Witam wszystkich. Mam do was pytanie chce stworzyć typowy zbiornik biotopowych interesuje mnie rafa Mdoka. Wiem że występuje tam Placidochromis Phenochilus Mdoka które chciałbym w swoim zbiorniku. Moje pytanie czy ktoś ma taką wiedzę i mógłby mi doradzi jakie gatunki zamieszkują wody opdal rafy Mdoka. Doczytałem gdzieś że występuje tam ryby z rodziny Aulonocar tylko który gatunek jeśli ma ktoś taką wiedzę i może mi pomóc w dobraniu obsady z tego właśnie rejonu jeziora Malawi będę bardzo wdzięczny.
oscarr Opublikowano 14 Kwietnia 2019 #2 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 http://www.malawi-dream.info/Carte_Mbunas.htm?fbclid=IwAR2Ulx_dpmz4jzcbNxNLhWFEiycEE-lSuUJfyO05HZSKgd8KwvYogXgvrCs# Tu masz wszystko rozpisane ale nie wiem jak z wiarygodnością tej strony 1
yaro Opublikowano 14 Kwietnia 2019 #3 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Po pierwsze o jakich wymiarach zbiornik planujesz?
rekawiczka Opublikowano 14 Kwietnia 2019 #4 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 @yaro - jest w tytule 180/60/70 1
Norbi81 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor #6 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 43 minuty temu, oscarr napisał: http://www.malawi-dream.info/Carte_Mbunas.htm?fbclid=IwAR2Ulx_dpmz4jzcbNxNLhWFEiycEE-lSuUJfyO05HZSKgd8KwvYogXgvrCs# Tu masz wszystko rozpisane ale nie wiem jak z wiarygodnością tej strony Spoko fajna mapka ale ja wiem gdzie znajduje Mdoka bardziej szukam jakieś info jakie ryby tam pływają
oscarr Opublikowano 14 Kwietnia 2019 #7 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 No to przeciez jak najedziesz na Mdoka na tej mapce to Ci się wyswietla jakie ryby tam żyją
yaro Opublikowano 14 Kwietnia 2019 #8 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 15 minut temu, rekawiczka napisał: @yaro - jest w tytule 180/60/70 Super - siara jak talala Aulonocara ethelwynnae Lethrinops sp. "mdoka red" Copadichromis sp. "kawanga" Z mbuny np. Cynotilapua sp. "mbamba" Wiele ryb w tym terenie to ryby powszechnie występujące w całym jeziorze albo w wielu destynacjach.
Norbi81 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Autor #9 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 No siara zgadza się teraz i ja do tego doszedłem sorki
yaro Opublikowano 14 Kwietnia 2019 #10 Opublikowano 14 Kwietnia 2019 Siara pisałem do siebie, że nie zobaczyłem tytułu. Gatunków pływających w tym rejonie jest wiele, tych co znajdują się tylko w tym rejonie jak i takich które pływają w w wielu miejscach i również tam. 1
Rekomendowane odpowiedzi