RAI3 Opublikowano 25 Marca 2019 #21 Opublikowano 25 Marca 2019 (edytowane) Podałem Ci jedyne słuszne rozwiązanie w tej sytuacji na fb Edytowane 25 Marca 2019 przez RAI3
przemo-h Opublikowano 25 Marca 2019 #22 Opublikowano 25 Marca 2019 Trochę wymyka się to z pod kontroli, więc najlepiej będzie, gdy zrobisz z tym porządek. Przede wszystkim nie powinieneś trzymać tych wszystkich Aulonocar w tym zbiorniku, bo na pewno się krzyżują. No ale jeśli chciałeś kolorowo i nie do końca naturalnie, to masz. Jeśli chcesz jeszcze namieszać, to wpuść tam Melanochromisy, a dokładniej któregoś z tych wyspecjalizowanych w łowiectwie. Moim zdaniem będzie to najlepsze rozwiązanie, ponieważ Melanochromisy to Mbuna. Przy okazji może zredukują co nieco obsadę, ale to też zależy od Melanochromisa. Nie wiem też czy dobrym pomysłem jest redukować obsadę w ten sposób. 2
RAI3 Opublikowano 25 Marca 2019 #23 Opublikowano 25 Marca 2019 10 minut temu, przemo-h napisał: Jeśli chcesz jeszcze namieszać, to wpuść tam Melanochromisy, a dokładniej któregoś z tych wyspecjalizowanych w łowiectwie. Moim zdaniem będzie to najlepsze rozwiązanie, ponieważ Melanochromisy to Mbuna Czy naprawdę konieczny jest kolejny gatunek mbuny, non mbuny czy innego ustrojstwa
przemo-h Opublikowano 25 Marca 2019 #24 Opublikowano 25 Marca 2019 15 minut temu, RAI3 napisał: Czy naprawdę konieczny jest kolejny gatunek mbuny, non mbuny czy innego ustrojstwa Nie do końca zrozumiałeś moją wypowiedź. Jestem raczej za tym, aby już nie mieszać. Tym bardziej dokładając do tych Aulonocar dużego i agresywnego Melanochromisa. Mogło by się poprzewracać wszystko do góry nogami, pomimo wielkości tego zbiornika. Synodontisy przeszkadzają w tarłach, ale nie wiem na ile są w tym skuteczne. Nie mam z nimi żadnego doświadczenia.
pozner Opublikowano 25 Marca 2019 #25 Opublikowano 25 Marca 2019 8 minut temu, przemo-h napisał: Synodontisy przeszkadzają w tarłach, ale nie wiem na ile są w tym skuteczne. Nie mam z nimi żadnego doświadczenia. U mnie nie przeszkadzają. Wszystko już wiemy i autor też już chyba wszystko wie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Marca 2019 #26 Opublikowano 25 Marca 2019 11 minut temu, pozner napisał: Wszystko już wiemy i autor też już chyba wszystko wie. Krzysztof..co sugerujesz ?
fistral Opublikowano 25 Marca 2019 Autor #27 Opublikowano 25 Marca 2019 Zobacze jak będzie szło odlawianie pułapka, narazie w sumie powoli ale codziennie coś wyłapuje, w ostateczności wrzucę jednego samca Sciaenochromisa zobaczymy jaki będzie efekt, raczej dużo nie namiesza a może coś pomoże.
pozner Opublikowano 25 Marca 2019 #28 Opublikowano 25 Marca 2019 29 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał: Krzysztof..co sugerujesz ? To, że nie ma co się dalej rozpisywać w tym temacie.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 25 Marca 2019 #29 Opublikowano 25 Marca 2019 1 minutę temu, pozner napisał: To, że nie ma co się dalej rozpisywać w tym temacie. Też tak uważam. Kolega uzyskał wyczerpujące informacje . W związku z tym temat zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi