Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów.

Zamierzam kupić akwarium juwel 240 rio wraz z szafka i filtrem wewnętrznym.  Miałem kiedyś 30 ł akwarium z neonkami a teraz chciałbym malawi ale jestem w tym zielony i powiem szczerze czasem nie rozumiem waszego slangu. Ja oglądałem się już fil.ikow na Youtube poczytałem to forum ale nadal jestem w miejscu wyjścia. Proszę o po.oc co mi będzie jeszcze potrzebne z rzeczy technicznych. Akwarium ma stać pomiędzy salonem a jadalnia więc nie chce żadnego tła ani węży poza akwarium. Proszę o fachowe doradztwo.

Opublikowano

Juwel Rio jest zestawem typowo przyściennym. Skoro akwarium ma być widoczne z dwóch stron to będzie nieciekawie wyglądać z trzech powodów. Pierwszy, najmniej problematyczny czyli filtr bioflow, będziesz musiał go wyciąć. Drugi, najbardziej istotny to korona, w której tylnej części są otwory na rurki i kable, chyba nie chcoałbyś ich oglądać, zwłaszcza jak za jakiś czas obrosną glonem. Trzeci to brak "pleców" w szafce. Chyba, że planujesz postawić szafkę przy sofie czy czymś innym co zasłoni Ci szafkę.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tylna ściana to nie problem dotnę sobie maskownice z białej płyty najbardziej mnie ciekawi sprawa filtracji i innych potrzebnych sprzętów. Jak pisałem kiedyś miałem akwarium 30 l ale to było 30 lat temu i się technika zmieniła zależy mi na estetyce i żeby były to ciche sprzety

Akwarium bedzie dostawione do sciany malym bokiem i tam chcialem umiescic filtr tak aby dwie 120 cm szyby byly przejrzyste.

Akwarium bedzie dostawione do sciany malym bokiem i tam chcialem umiescic filtr tak aby dwie 120 cm szyby byly przejrzyste.

Nie wiem o jakich dziurach piszesz bo na zdjęciach nic takiego nie ma.

Może kupić jakieś inne ,wszelkie podpowiedzi i sugestie mile widziane