Gość Opublikowano 12 Marca 2008 #1 Opublikowano 12 Marca 2008 Tak mnie naszlo... Czy ktokolwiek prowadzill jakies obserwacje zwiazane ze struktutra plci mlodych pyskow, ktore przezyly w akwarium ogolnym... Tzn. nie byly odlawiane samice, pyski (a'la Rambo) jakos przezyly w akwa i wyrosly na... wlasnie na co ???
sabotage Opublikowano 12 Marca 2008 #2 Opublikowano 12 Marca 2008 L. sp Hongi - na 11 mlodych - 3 samce 6 samic + 2 totalnie male(brak mozliwosci sprawdzenia plci) Ps.Dermasoni - okolo 30 mlodych w tym okolo 10 samic, reszta samcow. Wiec bywa to roznie, wszystkie młode wychowują sie w ogolniaku.
makok Opublikowano 12 Marca 2008 #3 Opublikowano 12 Marca 2008 wiem sabotage, że już jakiś czas masz demasony, ale powiedz mi na jakiej podstawie rozróżniasz płeć o młodych osobników? bo nie żeby mi brakowało wiary w te dane, ale...
sabotage Opublikowano 12 Marca 2008 #4 Opublikowano 12 Marca 2008 ja tu nie pisze o malutkich rybkach, przy 3-4 cm sa juz wyrazne zmiany zachowania i powolne zmiany ubarwienia. Z raka na sercu powiem Ci mnakok, ze potrafie rozroznic plec u Demasonow. Zauwaz jak zachwouja sie samice demasoni jak samce. Z mlodymi (nie mowie o takich malych plemniczkach) Jest podobnie, nastroszone, ciemniejsze samczyki. O inkubacji nie wspominam. Patrz makok- patrz A jeszcze jedno te dane, stad ze przez ostatnie 3 dni odlawialem ryby, na sprzedaz
sision Opublikowano 12 Marca 2008 #5 Opublikowano 12 Marca 2008 Dokładnych liczb nie podam, ale u mnie większość ryb z gatunku Greshakei, które przeżyły w ogólnym, to samce.
czester_ Opublikowano 12 Marca 2008 #6 Opublikowano 12 Marca 2008 A u mnie nic jeszcze nie przeżyło:P
kamillo Opublikowano 12 Marca 2008 #7 Opublikowano 12 Marca 2008 Je też sie jeszcze nie dochowałem potomków w głównym akwa, mimo 375L i zaledwie 30 ryb cały narybek staje sie smakowitym kąskiem
makok Opublikowano 12 Marca 2008 #8 Opublikowano 12 Marca 2008 Sabotage... ok, sądziłem że mówisz o malutkich przecinkach ja demasonó podejrzewam 5+5 u siebie co do 4+resta jestem pewien ale koniec juz OT
Gość Opublikowano 13 Marca 2008 #9 Opublikowano 13 Marca 2008 hmm... bylem pewny, ze po inkubacji moich samic demasoni tez nic nie zostaje, a tu... wlasnie zminilem baniak na wiekszy i... likwidujac stare akwa, kiedy wyjmowalem kamulce znalazlem 9 sztuk drobiazgu 1-2 cm same demasoni... odlowilem do kotnika, co z tego wyrosnie nie wiadomo, za male, choc te najwieksze 2 cm wykazuja duzo zaciecia (moze samce) :?: takze nie piszcie, ze nic nie zostaje po inkubacji, jakbyscie przegrzebali akwa to pewnie byscie sie zdziwili :shock:
M_sobo Opublikowano 13 Marca 2008 #10 Opublikowano 13 Marca 2008 Ja ostatnio też odkryłem kilka sztuk małych demasonków podczas układania kamieni, w sumie znalazłem 5 sztuk po 0,5cm
Rekomendowane odpowiedzi