benjam Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor #11 Opublikowano 27 Lutego 2019 Za przednia szybę Opti musiałbym dać jakieś 700 zł więcej chyba nie warto:( Ile Acie kosztowała taka przyjemność full opti?
Andrzej Głuszyca Opublikowano 27 Lutego 2019 #12 Opublikowano 27 Lutego 2019 @Borek Twój temat wydzieliłem jak niżej:
Falcowski Opublikowano 27 Lutego 2019 #13 Opublikowano 27 Lutego 2019 (edytowane) Ja za cały baniak ze szkła 12, ze wzmocnieniami i kominem dałem około 2000 zł, ale jak wyceniałem to ceny wahały się 2200-3000. Dla porównania Float był za około 1200 zł. Mogę dać namiar do kogoś, kto mi robił i zrobi ci w dobrej cenie, jeszcze dołącza wyniki analizy numerycznej MES na wytrzymałość zbiornika. Wydaje mi się też, że chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie. Jak w Matrixie, gdy Neo się pytał Wyroczni, czy jest Wybrańcem. Skoro twierdzisz, że raczej nie warto, to w twoim przypadku nie warto, ponieważ nawet jeśli będzie nie wiadomo jak piękniej, to i tak tego nie docenisz i będziesz sobie pluł w twarz, że wydałeś więcej pieniędzy. Ja często siedzę z boku akwa, bo akurat tak mam biurko, więc patrzę na wskroś przez półtora metra i lubię mieć przejrzyście. A tu podgląd, co możesz osiągnąć na Opti, czego nie zobaczysz na Float: Trochę automatyka podrasowała zdjęcie. A tu drugi zbiornik we float 4 mm: Edytowane 27 Lutego 2019 przez Falcowski
benjam Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor #14 Opublikowano 27 Lutego 2019 41 minut temu, Falcowski napisał: A tu podgląd, co możesz osiągnąć na Opti, czego nie zobaczysz na Float Ale jak to. Jest zrobione skoro Ty masz opti a masz fotke Opti i Float? A tak na marginesie ile świeciłes turbo lampa bo widzę glony:)
Gość Opublikowano 27 Lutego 2019 #15 Opublikowano 27 Lutego 2019 Nie chcę odpowiadać za kolegę ale zapewne ma drugie akwarium.
darkon Opublikowano 27 Lutego 2019 #16 Opublikowano 27 Lutego 2019 57 minut temu, Falcowski napisał: A tu podgląd, co możesz osiągnąć na Opti, czego nie zobaczysz na Float: Ale co to zdjęcie ma pokazać? Kolorystyka i barwy te same, jedna strona nieostra, zdjęcie złożone z dwóch części, zdjęcia właściwego i jego odbicia z wykonanym rozmyciem w programie graficznym. Czego nie widać niby przez ten float?
halabala Opublikowano 27 Lutego 2019 #17 Opublikowano 27 Lutego 2019 56 minut temu, Falcowski napisał: A tu podgląd, co możesz osiągnąć na Opti, czego nie zobaczysz na Float: Ja nie był bym taki pewien i nie wprowadzał kolegi w błąd, są na forum zdjęcia zbiorników że szkła float i na tych zdjęciach ryby "lewitują". Tak na marginesie u ciebie też nie jest idealnie przejrzysto mimo że masz opti white. Kolego benjam ja bym sobie głowy nawet na twoim miejscu nie zawracał a pieniądze które zaoszczędzisz możesz wydać sobie na porządnego narurowca pokrywę z pvc itd. Co do przejrzystości to poczytaj na forum jakie rzeczy potrafi zdziałać purolite 1
benjam Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor #18 Opublikowano 27 Lutego 2019 No właśnie czyli dobrze rozumiem jak można zrobić zdjęcie przez Float skoro szyba jest opti kolorystyka ta sama tylko po prawej rozmazane mam zbiornik Float ale u mnie tak ryby nie wygladaja:)
L.A.J.O.N. Opublikowano 27 Lutego 2019 #19 Opublikowano 27 Lutego 2019 Bierz front opti. Przy szybie 6mm i mniej może nie warto. Ja przy 240l 8mm już widziałem brak tej przejrzystości. Dla porównania posiadam 450l opti, 600l front opti i teraz kupiłem 1100l tył/przód opti.
benjam Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor #20 Opublikowano 27 Lutego 2019 4 minuty temu, halabala napisał: Ja nie był bym taki pewien i nie wprowadzał kolegi w błąd, są na forum zdjęcia zbiorników że szkła float i na tych zdjęciach ryby "lewitują". Tak na marginesie u ciebie też nie jest idealnie przejrzysto mimo że masz opti white. Kolego benjam ja bym sobie głowy nawet na twoim miejscu nie zawracał a pieniądze które zaoszczędzisz możesz wydać sobie na porządnego narurowca pokrywę z pvc itd. Co do przejrzystości to poczytaj na forum jakie rzeczy potrafi zdziałać purolite Jeszcze ze dwa posty i na bank mi opti white wybijeciez glowy:) 2 minuty temu, L.A.J.O.N. napisał: Bierz front opti. Przy szybie 6mm i mniej może nie warto. Ja przy 240l 8mm już widziałem brak tej przejrzystości. Dla porównania posiadam 450l opti, 600l front opti i teraz kupiłem 1100l tył/przód opti. Hah..... I znowu karuzela:/
Rekomendowane odpowiedzi