Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam ponad 20-cia ;) i daję radę ... bilansuje poprostu karmy w odniesieniu do dawki całotygodniowej a nie w odniesieniu do jednego dnia. Przykładowo dla ryb wszystkożernych 2x daję mrożonkę, raz "suche pokarmy miesne" ( nazwa umowna ;) ), 2x suche pokarmy spirulinowe i raz dary kuchni zony ;), jeden dzień rybki głodują a tak naprawdę pasą się na skałach jak krowy ;) poza aulonkami i yellow bo te przeszukują głównie dno. Wsród moich nielicznych postów ;) gdzieś pisałem co daje rybom ;).

Opublikowano

Mam też problem z "tłuściochem". Staram się nieco mniej karmić (oj to nie takie proste bo jak mnie tylko rybcie zobaczą to mało przedniej szyby nie wypchną) a ja no cóż często daję się na to nabrać i ... małe co nieco zapodam i dawać tak by małe kawałki rozpływały się po całym akwarium. Czy to coś zmieni ? Pewnikiem jak w lecie w soboty i niedzielę mnie nie będzie i zacznie się postny weekend to najszybciej

Opublikowano
Słuchajcie... samiec ma basior (brzuch) duży jak cholera...

...Basior to samiec wilka, zwykle oznaczający samotnego starego wilka, który odłączył się od stada :wink:

Opublikowano

przepraszam ze sie wtracam, jako swiezak w kwestii malawi, raczej nie powinnienem sie wypowiadac i mam nadzieje,ze nie naraze sie na smiesznosc, ale mialem cos takiego z bojownikami kiedys...tak, tak z bojownikami, samiec nawpierdzielal sie tak ze nie mogl sie ruszac, a reszta samic glodowala, przeganial wszystko, wiec na czas karmienia rozkrecalem moc filtra na maxa, pokarm natychmiast rozplywal sie po calym akwa ( wodzieniem karmilem ). Pomoglo natychmiast. To tylko takie skromne spostrzezenie, nie wiem, czy w malawi pomoze...

Opublikowano
przepraszam ze sie wtracam, jako swiezak w kwestii malawi, raczej nie powinnienem sie wypowiadac i mam nadzieje,ze nie naraze sie na smiesznosc, ale mialem cos takiego z bojownikami kiedys...tak, tak z bojownikami, samiec nawpierdzielal sie tak ze nie mogl sie ruszac, a reszta samic glodowala, przeganial wszystko, wiec na czas karmienia rozkrecalem moc filtra na maxa, pokarm natychmiast rozplywal sie po calym akwa ( wodzieniem karmilem ). Pomoglo natychmiast. To tylko takie skromne spostrzezenie, nie wiem, czy w malawi pomoze...

tak, pomaga oczywiście...

ja tak robię cały czas odkąd zobaczyłem, że tylko te większe odważniejsze samce "żrą z kółka" :P

więcej odwagi, jak jesteś czegoś pewien... w końcu opisujesz swoje doświadczenia, które są prawdziwe, więc?