benjam Opublikowano 22 Lutego 2019 #1 Opublikowano 22 Lutego 2019 Cześć Lada dzień Socolofi wypuści małe jak myślicie uda im się przetrwać w takim zbiorniku? Nie chce jej odlawiac aby nie stresować a boję się że po powrocie do zbiornika grupa jej nie zaakceptuje.....
Robson79 Opublikowano 22 Lutego 2019 #2 Opublikowano 22 Lutego 2019 Może coś się uchowa choć nie robiłbym sobie wielkich nadziei... 2
Mróz Opublikowano 22 Lutego 2019 #3 Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) Wydaje mi się że nie przetrwa Gruzowisko masz z tego łupka całkiem duże, ale nie chodzi o to, taka natura pysków że jak zobaczą małe to traktują je jako pokarm. Może być tak że jakiś komandos przetrwa, ale nie liczył bym na to. Zrób tak jak piszesz, samicy nie odławiaj, zostaw to naturze Edytowane 22 Lutego 2019 przez Mróz 1
benjam Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor #4 Opublikowano 22 Lutego 2019 Dwie samice inkubuja mówię jedna przeniosę do kotnika ale nie ma możliwości żeby która kolwiek rybę złapać
benjam Opublikowano 26 Lutego 2019 Autor #5 Opublikowano 26 Lutego 2019 No i nie udało się zauważyłem dzisiaj jedna mała socolofi a tu nagle pościg...... Red Red maingano i socolofi samce ruszyły za małym komandosem jeden zwod uciekła a przy drugim dorwal ja socolofi:(i po ptakach
Bartek_De Opublikowano 26 Lutego 2019 #6 Opublikowano 26 Lutego 2019 Życie. Przywykniesz do tegoWysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
halabala Opublikowano 27 Lutego 2019 #7 Opublikowano 27 Lutego 2019 12 godzin temu, benjam napisał: zauważyłem dzisiaj jedna mała socolofi a tu nagle pościg Miałeś farta że w ogóle ją zobaczyłeś. U mnie od roku w baniaku było xxx... inkubacji i nigdy nie widziałem żadnego malucha.
Piotr775 Opublikowano 27 Lutego 2019 #8 Opublikowano 27 Lutego 2019 To wszystko zależy od tego jak duże szpary są między kamieniami. Jeżeli chcesz uchować młode to już na planowaniu aranżacji musisz o tym myśleć. Co z tego że grot,zakamarków.. dla dużych rybek masz dużo ? Skoro szczelin 0.5-1cm nie masz praktycznie wcale
benjam Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor #9 Opublikowano 27 Lutego 2019 Wszystko może by było ok ale ona się przestraszyla ak włączyłem cyrkulator i wpłynęła z pomiędzy kamieni....
halabala Opublikowano 27 Lutego 2019 #10 Opublikowano 27 Lutego 2019 2 godziny temu, Piotr775 napisał: To wszystko zależy od tego jak duże szpary są między kamieniami. Jeżeli chcesz uchować młode to już na planowaniu aranżacji musisz o tym myśleć. Co z tego że grot,zakamarków.. dla dużych rybek masz dużo ? Skoro szczelin 0.5-1cm nie masz praktycznie wcale Zgadzam się z tobą, tylko że ja się wcale nie przejmuje tym że młode w moim baniaku nie mają szansy na przetrwanie. Niech natura robi swoje ja się do tego nie odzywam.
Rekomendowane odpowiedzi