Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Jeb_us napisał:

Tło będzie przyklejone do kaseciaka , magnesami , ktore powinny utrzymać kaseciak  , przynajmniej taki mam plan w styropian zostanie włożone również kamienie które dociąża tło . 

Właśnie co do obudowania kaseciaka chciałem to zrobić w ten sposób by właśnie nie było to płaskie i by ryby mogły też to wykorzystać jako kryjówki,  bo jak myślę o robieniu tła nie chciałem mieć kwadratu w akwarium, nie tym razem , ale rozumiem obawy .

Następnym razem postaram się , wrzucić lepszy filmik .

Zresztą widziałem bardzo dużo osób z tłem ,ktore jest wypukłe do 20 cm  także bardzo podobnie ile ja mam 

Spoko, teraz już wiem o co kaman. Jak pierwszy raz obejrzałem film, to nie zauważyłem kaseciaka w środku i myślałem, że uwaliłeś takiego kulfona na 20cm grubego:lol:🤣 bo zasugerowałem się wpisem, że to jest tło, tło na cały tył akwarium:P

• Lubię to 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kolejna mała aktualizacja wszystko poklejone części poszczególne kamieni , jutro wszystko powinno wyschnąć i bierzemy się za ostatnie szlify i ewentualnie jeśli wystarczy czasu  to nałożę pierwsza warstwe cx 5 

IMG_20190223_213326.jpg

Opublikowano

Więc dziś 24.02 wstałem skoro świt ,a w zasadzie obudziła mnie moja mała królewna , po napojeniu , jej jak i siebie wybraliśmy się na plac zabaw , po czym zmęczona padła w wózku więc stwierdziłem że jest chwila czasu i mogę wyczyścić niedoskonałości , jak i walnąć pierwsza warstwę cx5 , co też miało miejsce oczywiście ostatnia część kończyłem w pośpiechu, bo  królewna stwierdziła że 35 minut drzemki jej wystarczy.

Stąd też kuchnia mycie rąk, podawanie jedzenia na zmianę z nakładaniem warstwy ..... Ale udało się corka nakarmiona 😁, i pierwsza warstwa nałożona oto efekt.

Teraz polewanie co 2-4 godziny a jutro co 8 i kolejna warstwa.

Miłej niedzieli wszystkim 

IMG_20190224_112414.jpg

• Lubię to 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam trzaba było troszkę poczekać na to ale druga warstwa wreszcie nałożona , posiadanie potomstwa nie pomaga w hobby zdecydowanie , jednak córy na nic nie zmienię . 

Teraz do sedna gąbki przyjechały , teraz przyciąć i ustawić , posklejać wszystko co jest i uzupełnić ewentualne ubytki w tle, pomalować  . Zamówić baniak i czekać , do finału projektu zostało, parę miesięcy ok 4-5 więc wszystko dopracuje. 

Gąbka 45 PPI i druga warstwa

,Pozdrawiam 

IMG_20190319_170630.jpg

IMG_20190307_175217.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu znalazłem chwilkę na pomalowanie pierwszej części. Całość zajęła 40 minut. 

Oto efekt zdjęcie 1 przedstawia przed malowaniem i to czego i jak użyłem , zdjęcie 2 świeżo po malowaniu IMG_20190412_202000.thumb.jpg.62647f0753cd6286ee1c1cf85d86abde.jpg

IMG_20190412_211225.thumb.jpg.1e3f88d2c3358a862362c90185d2dfcc.jpg

Dodatkowo dziś zamówiłem baniak, więc do 6 tygodni ma być. Jednak jak już wspominałem dopiero wszystko zostanie zakończone w sierpniu . Powolutku do celu :)

Opublikowano

Pomalowany moduł do tego by ukryć kaseciaka , zostaje tak 😁.

received_317297762539545.thumb.jpeg.9b63a52f3c7ec4caf59eda2fd0c09eb7.jpeg

Teraz posklejać w weekend i zobaczyć jak wyjdzie ewentualnie poprawki nanieść z czasem :).

jeszcze pytanie zostawić to jakoś w wannie by zobaczyć czy farba nie odchodzi ??

pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę wesołych świąt 

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Zbiornik przyjechał będziemy mierzyć montować , cieszyć oko 

Przepraszam za mała nieobecność projekt dalej jest aktywny jak widać z jednak czas ogranicza, czas jest do sierpnia na to by stanął w pełnej krasie :) w wyremontowanym salonie 

Ps na zdjęciu szafka tyłem.IMG_20190517_130614.thumb.jpg.fbe84ff1ffe8026cb7aa655eb8ce2836.jpg

Opublikowano

Właśnie taka miała być żona jest niska więc nie nakarmi ryb jakby mnie nie bylo;).

Teraz już całkiem serio szafka specjalnie obniżoną ze względu na to iż nad zbiornik idzie telewizor neo centralnie lecz z boku .