Pier73 Opublikowano 23 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Witam forumowiczów. Mam pytanko odnośnie obsady akwarium 450 l.(150cm dł.) Koleżanka rezygnuje z malawi I chce od niej wziąć Lethrinops lethrinus (7 szt) i yellow(7 szt) . Czy można coś jeszcze dolozyc jako 3 gatunek?. Jak tak to jaki?. Proszę o jakieś podpowiedzi.
troad Opublikowano 23 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Cześć Może któryś z Placidochromisów, np. Mdoka będzie się ładnie komponować. Nie wiem czy czytałeś, ale warto -
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Stycznia 2019 #3 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Przeniosłem do właściwego działu.
tom77 Opublikowano 23 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 23 Stycznia 2019 8 godzin temu, Pier73 napisał: Lethrinops lethrinus (7 szt) i yellow(7 szt) . Czy można coś jeszcze dolozyc jako 3 gatunek?. Jak tak to jaki? Te ryby nastawił bym się docelowo raczej w układach haremowych (ryby "B" i "C" w arcie o wyborze obsady do 150cm)). Pomyśl nad jakimś Copadichromisem (jako grupa (ryba "A") do toni), np: Copadichromis sp. „virginalis gold” lub Copadichromis trewavasae lub Copadichromis chrysonotus ryby te na starcie lepiej wpuszczać nie mniejsze niż L.lethrinus i yellow Powodzenia
Pier73 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Autor #5 Opublikowano 26 Stycznia 2019 Dzieki bardzo za podpowiedź. Tylko ile tych rybek A ma być na start.
Rekomendowane odpowiedzi