Stu_21 Opublikowano 29 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 29 Grudnia 2018 (edytowane) Witam wszystkich. Mam na imię Krystian, zwierzęta towarzyszą mi od dziecka, w tym i akwaria i terraria. Nadszedł czas na pierwsze Malawi. Według informacji jakie udało mi się nazbierać w internecie postawiłem zbiornik. 190x60x60. Troszkę już stoi, a w tym czasie poszukuję obsady. I tutaj moje pytanie o obsadę do znawców tematu których tutaj niemało . Pseudotrophus acei wite tail, pseudotropheus elongatus, Cynotilapia afra jalo reef, melanochromis cyaneorhabdos, aulonocara fire fish, labidochromis caeruleus. Synodontis. Sumik rozumiem, że jest swego rodzaju kukułką w tym środowisku, ale nie zależy mi na dochowaniu się potomstwa. Jedno pokolenie na początek mi wystarczy. Co z w/w ekipą? Jeśli nie koliduje to że sobą to jak mogło by to wyglądać ilościowo? Brak jeszcze cyrkulatora i o jego moc też chciałbym zapytac. Z góry dzięki za wszystkie uwagi podpowiedzi itp. Edytowane 29 Grudnia 2018 przez Stu_21
Grzegorz78 Opublikowano 30 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Ja Ci nie pomogę na razie, ale będę bacznie obserwował. Mam już osprzęt i plan na mini Malawi, na czas przetrwania bez dużego akwarium i plan na przyszły rok 200/60/60 lub 200/60/50. Jaka jest grubość szkła? Jaką masz podstawę pod zbiornik? To dwa pytania, na które możesz mi odpowiedzieć:) Powodzenia w doborze obsady.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 30 Grudnia 2018 #3 Opublikowano 30 Grudnia 2018 @Stu_21Panowie...w tym dziale tylko się przedstawiamy i swój zbiornik. Jeżeli chcesz ustalić obsadę to załóż nowy temat w dziale OBSADY a koledzy z pewnością Tobie doradzą.
Stu_21 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Autor #4 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Przyjęłem do wiadomości i bede trzymal się zasad forum. A dla kolegi Grzegorza szkło 1,2 cm a stoi na aluminiowym stelarzu na 10 nogach. Jesli hcesz to moge wysłać ci foto. 1
Rekomendowane odpowiedzi