Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co byscie polecili do szkleka 100x40x50 dla poczatkujacego z malawi z malymi wymaganiami. ma byc kolorowo czyli zolty niebieski i czerwony. zeby zbytnio się nie tlukly i fajni by bylo miec z nimi jakies anubiasy czy kryptokoryny

Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Skoro ma być żółty i niebieski to proponuję jednogatunkowo Chindongo Saulosi Jeśli upierasz się na 2 gatunki to z czerwonym będzie ciężko ale Iodotropheus Spregerae będzie fajnym dodatkiem kolorystycznym...

Opublikowano

a co sadzicie do tego zestawu dodac makokola red . czy to się nie pogryzie i ile sztuk mozna trgo wpuscic

Opublikowano
19 minut temu, asterix123 napisał:

a co sadzicie do tego zestawu dodac makokola red . czy to się nie pogryzie i ile sztuk mozna trgo wpuscic

Te ryby nie mają już wiele wspólnego z ich dzikimi przodkami, ale jeśli chcesz mieć takie czerwone rybki, to tak, możesz dodać je do saulosów. Zakup po 10 szt. z każdego gatunku, a gdy podrosną zredukujesz do docelowych haremów. 

Opublikowano

a skad kupowac bo pyszczaki w zoologach to sporadycznosc . Polecacie jakis niedrogich hodowcow.

Opublikowano

Nie polecamy tanich hodowców i sklepów zoologicznych. Jeśli chcesz mieć pewne i ładne ryby, to zobacz oferty Tan Mal, Malawian, TanganikaMalawi lub MalawiMbunaWorld. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

mam pytanko do obsady czy trzeba kupowac cala obsade jednorazowo czy mozna kupić jeden gatunek a za jakis czas dorzucic drugi

i zeby nie zakladac drugiego tematu czy akwarium dla proponowanej obsady moze byc zbiornikiem otwartym czy musi miec pokrywe

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, asterix123 napisał:

mam pytanko do obsady czy trzeba kupowac cala obsade jednorazowo czy mozna kupić jeden gatunek a za jakis czas dorzucic drugi

i zeby nie zakladac drugiego tematu czy akwarium dla proponowanej obsady moze byc zbiornikiem otwartym czy musi miec pokrywe

Ja obsade wpuszczałem osobno i rybki jak na razie dogaduja się , możesz wpuścić wszystkie na raz masz wtedy komfort taki ze pierwszy tydzień karmisz na prawde głodowymi dawkami. Akwarium lepiej jak ma pokrywę raz że rybki nie wyskoczą a dwa woda nie paruje, i tak wybór zależy od Ciebie😀

Edytowane przez anutemix
bład w tekście
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Lepiej jest wpuszczać całą obsadę jednorazowo zwłaszcza, jeśli kupuje się je od jednego hodowcy...

Przy pyszczakach to zdecydowanie akwarium przykryte jeśli nie chcesz zbierać suszków z podłogi...

Edytowane przez Robson79
  • Lubię to 1