asterix123 Opublikowano 23 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Co byscie polecili do szkleka 100x40x50 dla poczatkujacego z malawi z malymi wymaganiami. ma byc kolorowo czyli zolty niebieski i czerwony. zeby zbytnio się nie tlukly i fajni by bylo miec z nimi jakies anubiasy czy kryptokoryny Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
Robson79 Opublikowano 23 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Skoro ma być żółty i niebieski to proponuję jednogatunkowo Chindongo Saulosi Jeśli upierasz się na 2 gatunki to z czerwonym będzie ciężko ale Iodotropheus Spregerae będzie fajnym dodatkiem kolorystycznym...
asterix123 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor #3 Opublikowano 23 Grudnia 2018 a co sadzicie do tego zestawu dodac makokola red . czy to się nie pogryzie i ile sztuk mozna trgo wpuscicWysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
przemo-h Opublikowano 23 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 23 Grudnia 2018 19 minut temu, asterix123 napisał: a co sadzicie do tego zestawu dodac makokola red . czy to się nie pogryzie i ile sztuk mozna trgo wpuscic Te ryby nie mają już wiele wspólnego z ich dzikimi przodkami, ale jeśli chcesz mieć takie czerwone rybki, to tak, możesz dodać je do saulosów. Zakup po 10 szt. z każdego gatunku, a gdy podrosną zredukujesz do docelowych haremów.
asterix123 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Autor #5 Opublikowano 23 Grudnia 2018 a skad kupowac bo pyszczaki w zoologach to sporadycznosc . Polecacie jakis niedrogich hodowcow. Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
Andrzej Głuszyca Opublikowano 23 Grudnia 2018 #6 Opublikowano 23 Grudnia 2018 @asterix123Prośba....Skoro kończysz zdania kropkami to zaczynaj z dużych liter. Wiem , że to telefon ale tę funkcję posiada:)
przemo-h Opublikowano 23 Grudnia 2018 #7 Opublikowano 23 Grudnia 2018 Nie polecamy tanich hodowców i sklepów zoologicznych. Jeśli chcesz mieć pewne i ładne ryby, to zobacz oferty Tan Mal, Malawian, TanganikaMalawi lub MalawiMbunaWorld.
asterix123 Opublikowano 2 Marca 2019 Autor #8 Opublikowano 2 Marca 2019 mam pytanko do obsady czy trzeba kupowac cala obsade jednorazowo czy mozna kupić jeden gatunek a za jakis czas dorzucic drugi Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalkai zeby nie zakladac drugiego tematu czy akwarium dla proponowanej obsady moze byc zbiornikiem otwartym czy musi miec pokryweWysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka
anutemix Opublikowano 2 Marca 2019 #9 Opublikowano 2 Marca 2019 (edytowane) 55 minut temu, asterix123 napisał: mam pytanko do obsady czy trzeba kupowac cala obsade jednorazowo czy mozna kupić jeden gatunek a za jakis czas dorzucic drugi Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka i zeby nie zakladac drugiego tematu czy akwarium dla proponowanej obsady moze byc zbiornikiem otwartym czy musi miec pokrywe Wysłane z mojego SM-G390F przy użyciu Tapatalka Ja obsade wpuszczałem osobno i rybki jak na razie dogaduja się , możesz wpuścić wszystkie na raz masz wtedy komfort taki ze pierwszy tydzień karmisz na prawde głodowymi dawkami. Akwarium lepiej jak ma pokrywę raz że rybki nie wyskoczą a dwa woda nie paruje, i tak wybór zależy od Ciebie Edytowane 2 Marca 2019 przez anutemix bład w tekście 1
Robson79 Opublikowano 2 Marca 2019 #10 Opublikowano 2 Marca 2019 (edytowane) Lepiej jest wpuszczać całą obsadę jednorazowo zwłaszcza, jeśli kupuje się je od jednego hodowcy... Przy pyszczakach to zdecydowanie akwarium przykryte jeśli nie chcesz zbierać suszków z podłogi... Edytowane 2 Marca 2019 przez Robson79 1
Rekomendowane odpowiedzi