zdrowy_zab Opublikowano 6 Lipca 2012 #41 Opublikowano 6 Lipca 2012 A co za różnica czy połysk, czy mat, jeśli od strony klejącej jest zawsze połysk?
lypnik Opublikowano 6 Lipca 2012 #42 Opublikowano 6 Lipca 2012 kopie bo szukam rozwiązania ... czytam czytam a później robie jedynie dat nie czytam
makok Opublikowano 7 Lipca 2012 #43 Opublikowano 7 Lipca 2012 nie odkopał, nie odkopał, tylko dopytuje Zdrowy, folie oracle od strony kleju nie są wcale z połyskiem tylko maatowe, połysk jest z ddrugiej strony i brałbym właśnie z połyskiem bo łatwiej to przelecieć gąbeczką, a naklejone klejem w stronę wody, na szybie od zewnątrz i ttak nie ma znaczenia czy z połyskiem czy bez, bo sama szyba daje połysk... ktoś o tym pomyślał? jaka nie kupisz będzie dobra, byle była czarna, bo wtedy jest głębia i bdzie git
marek_z_81 Opublikowano 7 Lipca 2012 #44 Opublikowano 7 Lipca 2012 Dokładnie tak jak makok napisał: folia czy to matowa czy błyszcząca od strony kleju jest taka sama, wiem bo u pysi mam matową a w shrimp secie błyszczącą - zero różnicy.
lypnik Opublikowano 7 Lipca 2012 #45 Opublikowano 7 Lipca 2012 Czyli przyklejam od zewnatrz- nie w akw, tylko poza akw z tyłu ? (fajne to forum-działa przynajmniej )
lechos Opublikowano 8 Lipca 2012 #46 Opublikowano 8 Lipca 2012 folie oracle od strony kleju nie są wcale z połyskiem tylko maatowe, Nie zgodzę się. Moja się świeci po stronie kleju jak psu jajca.
jjacek Opublikowano 9 Lipca 2012 #47 Opublikowano 9 Lipca 2012 Przerabialem mocowanie folii na wode z dodatkiem plynu do mycia naczyn ,olej spozywczy ..to wszystko .... jest slabe na dluzsza mete. Ostatnio polecialem 3 strony akwarium waleczkiem ..zwykla czarna farba latexowa ....(stosunkowo latwo usunac ... ).
koper470 Opublikowano 9 Lipca 2012 #48 Opublikowano 9 Lipca 2012 Wszystkie folie jakie widziałem dawały większy lub mniejszy połysk. Moim zdaniem jak zależy nam na matowym kolorze, najlepszym wyjściem jest spienione pcv. Dodatkowym plusem PCV jest łatwość montażu.
lypnik Opublikowano 12 Lipca 2012 #49 Opublikowano 12 Lipca 2012 Dowiedziałem się od producenta że montaż takiej folii może być z zastosowaniem zwykłego ALE! BEZBARWNEGO płynu Z ALKOHOLEM do mycia szyb. 1. myjemy szybe tym płynem- odtłuszczamy i później wycieramy do sucha 2. robimy mgiełke na powierzchni którą chcemy okleić i przykładamy do niej folię 3 wyciągamy / wyciskamy szpatułką (dowodem osobistym czy też inną kartą) napsikaną mgiełkę spod folii od środka na zwenątrz Wszystko przy użyciu jednego płynu. Za kilka dni będę tak robił i dam znać czy działa
marek_z_81 Opublikowano 12 Lipca 2012 #50 Opublikowano 12 Lipca 2012 Stary patent - na pewno działa, sprawdzone;)
Rekomendowane odpowiedzi