Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Posiadam akwarium 90l.

Ma 75cm długości (według kryteriów o 5cm za krótkie), 43cm szerokości i 28cm wysokości.

Czy przez to, że brakuje 5cm długości naprawdę nie mógłbym trzymać któregoś z tych gatunków:

- pseudotropheus saulosi,

- iodotropheus sprengerae,

- labidochromis caeruleus.

Jeśli mógłbym, a bardzo bym chciał, to ile stadko mogłoby liczyć sztuk?

Opublikowano

Ładne kilka lat temu z podobnego zbiornika odłowiłem brzanki sumatrzańskie( dałem koledze) i wpuściłem 5 yellow, bo myślałem, że to, co piszą to przesada. Nie minęły 3 miesiące musiałem kupić 100x40x40 (minimum) ,a to o czym piszesz to dobre na kotnik wg mnie, a pojęcie mam niewielkie :) ale swoje widze :).Tobie radze to samo

Opublikowano

Proponuję jednak żółwia i to małego. 28 cm wysokość !!! włożysz piasek i kamyka i co pyśki płetwy będą wietrzyły ??

Opublikowano

No niestety nic Ci nie poradzimy. Większe akwarium... prawda taka że te 5 cm to naprawde dużo, a wysokość także tragiczna. Pomysł z żółwiem w sam raz.. ew jakiegoś kraba;) Kupił bym takie akwa:)

Opublikowano

cezarix, nie przesadzaj z tym żółwiem. Akwarium jest dobre, np. dla pielęgniczek z Ameryki Południowej, np. kakadu.

Aktualnie wygląda tak:

888c81cec54d700cm.jpg

zdjęcia usunięte

A obsada to:

- 15 neonków,

- 5 otosków,

- 4 kiryski panda,

- 1+4 bojownika.

Opublikowano

AdiXXL nie kombinuj bez potrzeby...:) masz naprawdę ładnie urządzone akwa, piękne rośliny, fajne rybki (które na pewno są w nim szczęśliwe:).

Więc może wstrzymaj się tymczasowo z malawi? A z czasem będziesz może mógł sobie kupić większy baniak i wtedy zahodujesz pyśki? :)

Opublikowano

Tyle, że te rybki są, hmm... Nudne! :)

Potrzebuję czegoś innego, nawet kilku sztuk rybek z ciekawym charakterem, różnorodnym zachowaniem :) Nie wiem, co mógłbym trzymać w tym akwarium, co by spełniło moje oczekiwania :)

Co byście mi radzili? Skoro nie pyszczaki z Malawi, to może coś innego?

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.