Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Bardzo Was prosze, nie odsyłajcie mnie do czytania 1000 postów, tylko odpowiedzcie w miare możliwości: jedna ryba mieli coś w paszczy, tzn. wyglada jakby gume żuła z otwartym pyskiem. Ma też "drugi podbródek",  albo ja z nerwów mam zwidy... 

Czy to znaczy, że beda (sa) młode? Zdjecia nie zrobie, bo modelka z niej żadna, a w środku pyska nic nie widze, bo aż tak się nie rozdziawia. Chodzi o Goldena, czy tam Yellow, bo nomenklatury nie jestem pewna. Żółte ryby z czarnym paskiem na górnej płetwie (samce z czarnym).  

Akwarium chce sprzatać, nie wiem czy odkurzać, czy patrzeć gdzie przedszkole maja?

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano

Jak ja złapie w obiektyw to wrzuce :)

Wczoraj Książe Małżonek dopatrzył się jednego młodego, nieco ponad centymetr długości. Memłania wcześniej nie przyuważyłam, w ogóle nikt brzdaca nie widział aż do wczoraj, widać spryciarz po szparach się chował (i przeżył w akwarium z dużymi). Teraz bym to chciała zobaczyć, a żeby zobaczyć, to musze szyby umyć. 

Skoro dorósł do ponad centymetra, to znaczy że sobie daje rade na akwariowej diecie i nie musze zmieniać? 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, austlander napisał:

w ogóle nikt brzdaca nie widział aż do wczoraj, widać spryciarz po szparach się chował (i przeżył w akwarium z dużymi).

Czasami  potrafi to umknąć uwadze. U siebie jak widzę gwałtowne gonitwy wszystkich ryb gdzieś przy dnie to wiem ,że jakaś samica wypuściła młode i zaczęło się polowanie. Czasami jakiś brzdąc przez jakiś czas się uchowa.

7 minut temu, austlander napisał:

Skoro dorósł do ponad centymetra, to znaczy że sobie daje rade na akwariowej diecie i nie musze zmieniać? 

Po prostu odrobinkę tego pokarmu bardziej miel, krusz w palach . Najpierw sypnij dorosłym i niech zajmą się jedzeniem a w drugim rogu sypnij tę dosłownie  drobinkę którą skruszysz. Bądź spokojna..malec sobie poradzi. A jak nie to będą następne inkubacje.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano

Moje się w ogóle na jedzenie nie rzucają, jedne chrupki pływaja po powierzchni aż do filtra wpłyna, drugie ida od razu na dno i tam leża, generalnie u mnie w domu pora karmienia to żadne halo. Może glonami żyja i chrupki im zwisaja? Czasem sypne spiruline, pojecia nie mam czym młody się żywi, ale pewnie czymś przydennym.

Opublikowano

No wiec nie bede babcia, nie tym razem :( Zadziobały ja na śmierć. Dzisiaj któraś piasek przerzuca, jakby rewir szykowała, ale czy ma się z kim szykować to nie wiem. 

Za to maluch ma się dobrze, rośnie i coraz cześciej go widać :)