Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podmiany mogą być za małe, NO2 ma być niezmierzalne i tu także może leżeć przyczyna. Jakie wypełnienie jest w kuble? Możliwe ze w kranówce był jakiś syf.. hmm narazie tylko takie wytłumaczenie widze nie wspominając o możliwie wysokim NO3.

Opublikowano
Podmiany mogą być za małe, NO2 ma być niezmierzalne i tu także może leżeć przyczyna. Jakie wypełnienie jest w kuble? Możliwe ze w kranówce był jakiś syf.. hmm narazie tylko takie wytłumaczenie widze nie wspominając o możliwie wysokim NO3.

Czester... przypuszczam, że tutaj NO2 jest na najniższej przedziałce testów, czyli 0-0,3mg/l czyli w naszej terminologii niemierzalne... poza tym podmiana pomogła, więc to raczej nie kranówa...

Opublikowano

Koledzy NO2 wysokości 0,3 jest jak najbardziej mierzalne i to nawet debilnym testem zooleka bo NO2 wysokości 0,3 już barwi test nawt powyżej wspomnianej firmy która uważam za najgorszą więc skoro napisał NO2 = 0,3 to po co kombinować że moze jednak go nie ma.

Co wiecej NO2 = 0,3 to już jest całkiem sporo i potrafi wpłynąc na ryby bardzo negatywnie tzn u słabszych lub młodych osobników moze nawet doprowadzić do zgonu tym bardziej jeśli jest źle zmierzone o co nie trudno i zamiast 0,3 jest np 0,5

Tak więc w tym przypadku NO2 moze być jak najbardziej przyczyną tych problemów - i tu opis ze podmiana pomogła tez o tym moze świadczyć.

jedyne pytanie to czemu przy pracującym od października kuble NO2 występuje bo mimo że to tylko 304 to jednak powinien stykńąc - no chyba że kolega ma za dużo ryb które w dodatku przekarmia lub może ostatnio za dokładnie kubeł wyczyścił.

Opublikowano
Dlatego zapytałem jakie wypełnienie tego kubła..
no i pytanie dobre bo jak w kuble ma keramzyt albo ktoś mu w sklepie wcisnął ceramike ale w wersji mechanicznej to juz może nie styknąć zwłąszcza że nie doczytałem się aby miał wewnetrzny - wiec jak kubeł zbiera syf ........
Opublikowano

Mars nie zgadzam się...

IMG_4660.JPG

IMG_4659.JPG

<0,3mg/l NO2 - to może być od 0,00 do 0,3mg/l co w terminologii forum oznaczamy nimierzalny (pierwsza na podziałce, na teście sera "jasnożółta")

:twisted:

Opublikowano

makok to ja napisze ze ten test sery jest do d.....

tym bardziej jak piszą że dla nich 0,9 jest jeszcze prawidłowe

sery też czasami używam choć nie miałem jej do NO2 i z tego co sfociłeś to jak dla mnie tym testem to się nie popisali [choć bynajmniej o testach tej firmy nie mam jakiejś najgorszej opini dla mnie jedynie ich sposób odczytu jest trudny zwłaszcza jak się to robi przy innym oświetleniu niż dzienne] piaszę ze się nie popisali bo skok odczytu 0,3 - 0,9 - 1,6 itd jest bardzo duży.