marcinbon Opublikowano 25 Października 2018 #11 Opublikowano 25 Października 2018 Z tego co pamietam pan Dariusz mial ladne Metriaclima elongatus chewere lub oklepane Pseudotropheus cyaneorhabdos Maingano lub Cynotilapia sp hara Gallireya Reef. Nie wiem czy Metriaclima msobo Magunga F1 jeszcze jest u pana Darka dostepne, ale tez by zywieniowo pasowaly do joanjohnsonae .
Bezprym Opublikowano 25 Października 2018 #12 Opublikowano 25 Października 2018 (edytowane) Co byś powiedział na Metriaclima Callainos pearl white Ruarwe? Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka Edytowane 25 Października 2018 przez AndrzejGłuszyca
KUBSON Opublikowano 26 Października 2018 Autor #13 Opublikowano 26 Października 2018 A może być metriaclima callainos bright blue ?
przemo-h Opublikowano 26 Października 2018 #14 Opublikowano 26 Października 2018 17 minut temu, Jakubczyk napisał: A może być metriaclima callainos bright blue ? Może być. To ta sama ryba, tylko inna odmiana geograficzna.
KUBSON Opublikowano 26 Października 2018 Autor #15 Opublikowano 26 Października 2018 Będzie Labidochromis joanjohnsonae lub metriaclima callainos bright blue . Jeszcze mam takie pytanie, jeśli zdecyduje się na labidochromisa to jest szansa na układ 2/6 ?
Bezprym Opublikowano 27 Października 2018 #16 Opublikowano 27 Października 2018 Może być. To ta sama ryba, tylko inna odmiana geograficzna.Chyba raczej odmiana barwna, pearl white są białe. Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
przemo-h Opublikowano 27 Października 2018 #17 Opublikowano 27 Października 2018 45 minut temu, Bezprym napisał: Chyba raczej odmiana barwna, pearl white są białe. Rozumiem, tylko, że callainosy zasiedlają dość dużą części jeziora i kolorystycznie różnią się od siebie. Występują też odmiany MC i OB. Dokładniej od północno zachodniej (Kande Is.), aż do północno wschodniej (Puulu). Ten najpopularniejszy w naszym hobby występuje od Kande do Mbowe. Został on też dopuszczony na Maleri i Thumbi West. I podejrzewam, że to jest ta odmiana, o którą chodzi autorowi postu, a "bright blue" to nic innego jak chwyt marketingowy. 16 godzin temu, Jakubczyk napisał: Będzie Labidochromis joanjohnsonae lub metriaclima callainos bright blue . Jeszcze mam takie pytanie, jeśli zdecyduje się na labidochromisa to jest szansa na układ 2/6 ? Zawsze możesz próbować. Z góry nic nie jesteśmy zagwarantować. Wszystko wyjdzie w praniu.
KUBSON Opublikowano 27 Października 2018 Autor #18 Opublikowano 27 Października 2018 Decyzja padła na Labidochromis joanjohnsonae . Callainos rośnie wieksza, a nie chcę żeby zbyt ciasno się zrobiło w zbiorniku. 2
Bezprym Opublikowano 3 Listopada 2018 #19 Opublikowano 3 Listopada 2018 Chętnie bym filmik z ta rybką zobaczyłWysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka
KUBSON Opublikowano 3 Listopada 2018 Autor #20 Opublikowano 3 Listopada 2018 Nie ma problemu. Za tydzień przyjadą ryby, jak już się zaaklimatyzują coś nakręce. Szału jakościowego nie będzie bo niestety tylko telefonem.
Rekomendowane odpowiedzi