koper470 Opublikowano 3 Marca 2008 #11 Opublikowano 3 Marca 2008 harisimi napisał(a): Z czasem i tak pewno zostanie jeden ale frajda z oglądnia 3 dorastających łobuzów jest niesamowita Dlatego chyba po raz czwarty mam dominanta i dwa podrostki. Tylko tym razem nie zamierzam pogodzić wszystkich samców tylko w porę chcę je odłowić Cytuj
mars Opublikowano 3 Marca 2008 #12 Opublikowano 3 Marca 2008 koper470 napisał(a): harisimi napisał(a): Z czasem i tak pewno zostanie jeden ale frajda z oglądnia 3 dorastających łobuzów jest niesamowita Dlatego chyba po raz czwarty mam dominanta i dwa podrostki. Tylko tym razem nie zamierzam pogodzić wszystkich samców tylko w porę chcę je odłowić bo do tego bym dodał jedną istotna sprawę. aby spróbować z tzrema samcami to muszą to być samce wpuszczone do akwa w młodym wieku i równoczesnie a i to nie daje nam gwarancji tylko szanse, bo jesli jest taka sytuacja jak pisze koper czyli jest dominant i młodsze podrostki [bo tak to co powyżej zrozumiałem] które chcą mu dorównać to wtedy sytuacja opisana przez kopra wcześniej jest pewna Cytuj
koper470 Opublikowano 4 Marca 2008 #13 Opublikowano 4 Marca 2008 mars napisał(a): koper470 napisał(a): harisimi napisał(a): Z czasem i tak pewno zostanie jeden ale frajda z oglądnia 3 dorastających łobuzów jest niesamowita Dlatego chyba po raz czwarty mam dominanta i dwa podrostki. Tylko tym razem nie zamierzam pogodzić wszystkich samców tylko w porę chcę je odłowić bo do tego bym dodał jedną istotna sprawę. aby spróbować z tzrema samcami to muszą to być samce wpuszczone do akwa w młodym wieku i równoczesnie a i to nie daje nam gwarancji tylko szanse, bo jesli jest taka sytuacja jak pisze koper czyli jest dominant i młodsze podrostki [bo tak to co powyżej zrozumiałem] które chcą mu dorównać to wtedy sytuacja opisana przez kopra wcześniej jest pewna Pierwsze śmiertelne starcie było z rówieśnikami Cytuj
mars Opublikowano 4 Marca 2008 #14 Opublikowano 4 Marca 2008 dlatego koper napisałem ze to tylko daje nam szanse że może wyjść natomiast im różnica wiekowo wielkościowo jest większa tym ta szansa jest mniejsza a wręcz równa zeru Cytuj
Historyk Opublikowano 5 Marca 2008 Autor #15 Opublikowano 5 Marca 2008 tylko ja juz mam jedenego doroslego samca, i dlatego chce wpuscic same samice, o ile sie uda, ale jeli trafi sie samiec, to co?? czekac az go wytlucze czy moze cos z nim zrobic?? Cytuj
czester_ Opublikowano 5 Marca 2008 #16 Opublikowano 5 Marca 2008 Wpuść jeszcze 3-4 samice. Może uda Ci się gdzieś dostać dorosłe. IMO lepiej wydać więcej za pewne samice niż się później martwić. JEśli nie uda się tak no to oczywiście młodzież, a gdy zauważysz samca zaczynaj odrazu szukać mu nowego lokum by nie było za późno. Cytuj
Historyk Opublikowano 5 Marca 2008 Autor #17 Opublikowano 5 Marca 2008 tak zrobie, kas to nie jest duzy problem bo po urodzinach to sie troche ma jakies konikrety do wystroju Cytuj
Historyk Opublikowano 6 Marca 2008 Autor #18 Opublikowano 6 Marca 2008 tylko ze ja mialem jeszcze wczesniej samca lombardoi, niestety zachrowal i zmarl(fleksibakterioza) i oba saulosi i lombarodi byly wybarwione, Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi