Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
16 minut temu, AndrzejGłuszyca napisał:

Kupiłem ją od tego sprzedawcy kilka dni temu ale okazało się że pomimo wystawionych 998 sztuk nie posiada żadnej :) i oczywiście nie wie kiedy będą.

• Lubię to 1
Opublikowano
5 minut temu, Bastian napisał:

Kupiłem ją od tego sprzedawcy kilka dni temu ale okazało się że pomimo wystawionych 998 sztuk nie posiada żadnej :) i oczywiście nie wie kiedy będą.

Tak naganiają klientów sobie ,tylko towaru brak aby kasę ci zwrócił jak zapłaciłeś :) 

• Lubię to 2
Opublikowano
33 minuty temu, Bastian napisał:

Czyli towaru nie ma a utrzymuje pozycjonowanie. Czasami dają ceny zaporowe w takich przypadkach jak nie mają towaru. Coś kosztuje 10 zł a wtedy wystawiają za 100 zł   po to aby utrzymać pozycjonowanie. A jak klikniesz i kupisz..to niestety..ale musisz płacić cenę zaporową i czekać na towar. 

• Lubię to 2
Opublikowano

Udało się wszystko podłączyć i wszystko hula jak trzeba :) Nowa pompa firmy Blau reef motion 2.3 KDC na chwilę obecną spisuje się bardzo dobrze i jest nie słyszalna, podłączyłem ja pod zasilacz awaryjny UPS 480W w razie braku prądu. Na chwile podłączyłem Aquael Turbo 2000 w celu porównania i niestety Turbo 2000 nie dość że jest bardzo głośna to jeszcze wydajność jest słabsza. Czas najwyższy skończyć grzebanie w zbiorniku ponieważ rybki mają mnie już dość, trzeba dać im trochę spokoju :)

W związku z powyższym podsumowanie:

Dane techniczne zbiornika:

• Wymiary: 150x50x60 (450l)
  • Oświetlenie:  moduły led na sterowniku LedDimmerPro (12 rgb+12 białych)
  • Podłoże: Biały piasek wapienny
  • Skały: serpentynit 80-100kg
  • Tło: 3 moduły Back To Nature Slim Line River 50x55 + moduł Back To Nature River "U"

Filtracja itd:

• Filtracja w module Back To Nature River "C" na bazie pompy Sicce Syncra SDC 6.0
  • Filtracja w module Back To Nature River  "T" na bazie pompy Blau reef motion 2.3 KDC
  • Grzałka Fluval E300

Obsada: 

1. Labidochromis chizumulu 2+5
  2. Metriaclima estherae red red 1+4
  3. Metriaclima sp. "elongatus bee" Chilumba Harbour 10
  4. Metriaclima fainzilberi makonda MC 1 + 2
  5. Metriaclima zebra Chizumulu MC 2 + 2

Wszystko to maluchy, zobaczymy co wyrośnie i co się będzie działo :)

• Lubię to 6
Opublikowano (edytowane)

Prezentuje się bardzo ładnie. Jak dla mnie lepiej niech nie "zachodzi glonem". Wyjąłbym 3 środkowe kamienie: strzelisty i 2 po jego lewej stronie. Mikroplaża urozmaiciła by aranżację. Kawałek dna inny niż wąski pasek przy szybie i prawe naroże zbiornika. Ale to tylko moje zdanie 🙂

PS.  Albo drugi wariant - wyjęcie jednego kamienia - strzelistego pochyłego u góry. 🙂 - ... ten chyba lepszy.

Edytowane przez tom77
  • Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Metriaclima zebra Chizumulu MC - bardzo energiczny chłopak :) pokładam w nim wielkie nadzieje co do wybarwienia ;)

IMG_4654.thumb.JPG.bd9ad7b1584eb5ab2763dc8841695e24.JPG

Edytowane przez Bastian
  • Lubię to 5
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio zakupiłem listwę zasilającą z WiFi Vastra. Listwa obsługuję się za pomocą aplikacji android/ios która jest po Polsku. Obsługuje 3 gniazdka na których można zaplanować harmonogram włącz/wyłącz. Każde z gniazdek mierzy osobno aktualne/miesięczne/roczne zużycie prądu oraz po wpisaniu ceny za 1 kwh liczy koszty - naprawdę super sprawa :) polecam.

screenshot.50.jpg

IMG_0947.PNGIMG_0948.PNGIMG_0949.PNG

IMG_0950.PNGIMG_0951.PNGIMG_0952.PNG

Edytowane przez Bastian
  • Lubię to 7
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.