Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.
W tym poście chcę przedstawić moje akwarium które planowałem już od dawna a nigdy czasu nie było.

Akwarium ma 240l standardowe 120x40x50h.

Filtracja : ELITE Crystal-flo 60

Aranż :
20kg piasku,

30kg łupku drzewiastego

Obsada jak na dzień dzisiejszy brak, a w planie:
Cynotilapia sp. „hara” Gallireya Reef  Labidochromis caeruleus Lion’s Cove  Idotropheus sprengerae Makokola Reef

a tutaj zdjęcie :

39468075_1818116188276160_1996393669258641408_n.jpg.c45511531ed2f23c451841c2c2f3f7c0.jpg

Ps. wątek będę na bieżąco uzupełniał.

• Lubię to 2
Opublikowano (edytowane)

Póki co przeniosłem do właściwego działu. Jeżeli będziesz chciał kontynuować w dziale ŻYCIE W MOIM AKWARIUM  zgodnie z jego zasadami to wtedy temat zostanie tam przeniesiony wg Twojego życzenia:)

..a akwa mi się podoba. Zobaczysz jak wiele zyska  na estetyce jak porośnie glonami. Gnejs wtedy fajnie się prezentuje:)

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano (edytowane)

Brawo ? 

Dawno nie widziałem tak fajnej aranżacji z łupka, i mimo tego że nie pochodzi ten kamień pod mój gust to jest naprawdę ok ? :)

Edytowane przez egon44
Opublikowano

A ja ma takie pytanko jak długo to akwarium dojrzewało i jaki filtr zamierzasz dołożyć? Przepływ: 750 l/h  nie wystarczy na ten litraż. Z tego co napisałeś na facebooku  już chcesz wpuszczać ryby .

Opublikowano (edytowane)

chce wpuszczać ryby ponieważ woda jest z starego zbiornika ;) nowej jest jakoś 50%.

filtr w swoim czasie, kubeł jeden mam, wewnętrzny mały jakiś dokupić.

btw kubeł ma 860l/h

Edytowane przez Amateurx
Opublikowano
1 minutę temu, Amateurx napisał:

chce wpuszczać ryby ponieważ woda jest z starego zbiornika ;) nowej jest jakoś 50%.

Agnieszce @suricade chodziło o to,czy masz dojrzały biologicznie zbiornik że chcesz już wpuszczać ryby?

Woda to nie wszystko,bo w niej nie ma praktycznie żadnych bakterii...

Testy NO2,NO3,NH3/4 zrobiłeś?

7 minut temu, Amateurx napisał:

filtr w swoim czasie, kubeł jeden mam, wewnętrzny mały jakiś dokupić.

btw kubeł ma 860l/h

Filtr zewnętrzny który posiadasz jako biolog wystarczy,ale będziesz potrzebował mocnego mechanika o przepływie 1500-2000l/h...