Amateurx Opublikowano 19 Sierpnia 2018 #1 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Witam. W tym poście chcę przedstawić moje akwarium które planowałem już od dawna a nigdy czasu nie było. Akwarium ma 240l standardowe 120x40x50h. Filtracja : ELITE Crystal-flo 60 Aranż : 20kg piasku, 30kg łupku drzewiastego Obsada jak na dzień dzisiejszy brak, a w planie:Cynotilapia sp. „hara” Gallireya Reef Labidochromis caeruleus Lion’s Cove Idotropheus sprengerae Makokola Reef a tutaj zdjęcie : Ps. wątek będę na bieżąco uzupełniał. 2
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Sierpnia 2018 #2 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 (edytowane) Póki co przeniosłem do właściwego działu. Jeżeli będziesz chciał kontynuować w dziale ŻYCIE W MOIM AKWARIUM zgodnie z jego zasadami to wtedy temat zostanie tam przeniesiony wg Twojego życzenia:) ..a akwa mi się podoba. Zobaczysz jak wiele zyska na estetyce jak porośnie glonami. Gnejs wtedy fajnie się prezentuje:) Edytowane 19 Sierpnia 2018 przez AndrzejGłuszyca
Amateurx Opublikowano 19 Sierpnia 2018 Autor #3 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 własnie o "ponurość" akwarium mi chodziło, tą głębie. a jak zarośnie to na pewno będe się cieszył, tylko hehe, antyglon dodałem
Andrzej Głuszyca Opublikowano 19 Sierpnia 2018 #4 Opublikowano 19 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Amateurx napisał: tylko hehe, antyglon dodałem ..uwierz mi ,że niewiele pomoże:) 2
egon44 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 #5 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) Brawo Dawno nie widziałem tak fajnej aranżacji z łupka, i mimo tego że nie pochodzi ten kamień pod mój gust to jest naprawdę ok Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez egon44
suricade Opublikowano 20 Sierpnia 2018 #6 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 A ja ma takie pytanko jak długo to akwarium dojrzewało i jaki filtr zamierzasz dołożyć? Przepływ: 750 l/h nie wystarczy na ten litraż. Z tego co napisałeś na facebooku już chcesz wpuszczać ryby .
Amateurx Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Autor #7 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 (edytowane) chce wpuszczać ryby ponieważ woda jest z starego zbiornika nowej jest jakoś 50%. filtr w swoim czasie, kubeł jeden mam, wewnętrzny mały jakiś dokupić. btw kubeł ma 860l/h Edytowane 20 Sierpnia 2018 przez Amateurx
egon44 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 #8 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 1 minutę temu, Amateurx napisał: chce wpuszczać ryby ponieważ woda jest z starego zbiornika nowej jest jakoś 50%. Agnieszce @suricade chodziło o to,czy masz dojrzały biologicznie zbiornik że chcesz już wpuszczać ryby? Woda to nie wszystko,bo w niej nie ma praktycznie żadnych bakterii... Testy NO2,NO3,NH3/4 zrobiłeś? 7 minut temu, Amateurx napisał: filtr w swoim czasie, kubeł jeden mam, wewnętrzny mały jakiś dokupić. btw kubeł ma 860l/h Filtr zewnętrzny który posiadasz jako biolog wystarczy,ale będziesz potrzebował mocnego mechanika o przepływie 1500-2000l/h...
Rekomendowane odpowiedzi