Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie,witam wszystkim,mam na imie Rafal i mieszkam w Hiszpanii od kilku miesiecy sledze regularnie forum odkad udalo mi się namowic zone na zalozenie akwarium,

już zamowilem akwa 150x50x63 firmy Aquael,na dniach powinno dotrzec,docelowo mam w planach zbudowanie filtru narurowego na pompie Alpha1 L 25-60 180 i 3 korpusy jako mechanik+3 biologiczne

oraz 2 na purolite i bypass na grzalke Sunsun EH-300,planowane tlo to wlasnej roboty ze styropianu i pianki,obsada jeszcze nieznana,mam pytanie odnosnie kamieni czy ktos się orientuje jakie skaly wystepujace w Hiszpanii mozna uzyc do malawi(wbrew pozorom nie jest to latwe do rozwiazania,poniewaz w regionie gdzie mieszkam woda ma Ph niskie,a skaly przewazaja w kolorze czerwonym lub bialym lub szarym),po rozmowie z wlascicielem sklepu gdzie zamawialem akwarium dowiedzialem się tyle,ze moge wziasc kamienie i skaly z nad morza,ale gsciu szczerze się przyznal,ze hiszpanie sa w tyle o dobrych kilka lat w akwrystyce od polakow,stad moje zapytanie o wybor kamieni.W najblizszym czasie postaram się wrzucic jakies fotki akwa,sam start zajmie sporo czasu ze wzgledu na prace.