Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem Tetratec 600 (filtr zewnetrzny kubełek) do mojej 112 i a moje pytanie dotyczy podłaczenia deszczowiny załączonej w zestawie - i właśnie czy musi wylot wody przechodzic przez deszczowine czy wystarczy zwykła rura + filtr wewnetrzny (który napowietrza akwa) :?: :!:

mam kiepski dzien ,wiec poprosze o konkret odp. bez jazdy po nowicjuszu w tej materii

Thanks;]

Opublikowano

Koncówka skierowana poziomo a teraz czas na Nitrivec :) pierwsze 20 ml poszło na rozruch....

juz nie moge sie doczekac testów - juz jada ...

Opublikowano

Narazie w sumie testów nie opłaca Ci się robić. Wszystko będzie wskazywać zero pewnie. Tak za dwa tyg gdzieś może. Wrzuć za tydzień troche pokarmu żeby bakterie miały co do amu. Niby nitrivec to pożywka ale warto jej dopomóc.

Opublikowano

Nitrivec już zawiera pożyteczne bakterie (przynajmniej powinien) i dobrze by było od razu je dokarmiać (wrzucić np. kostkę mrożonego pokarmu). Bez tego wydaje mi się, że bezsensowne jest lanie do wody tego specyfiku – bakteryjki padną bez pożywki.

Opublikowano

Czy od chwili obecnej 24h/dobe powinien iść biolog. + wewnetrzny :?:

A światło ile godzin dziennie ?

p.s. Bojownik juz sobie w nim pływa....

Opublikowano
jak pływa bojownik to Nitrivec miał sens :)

Biologa też mu włącz, a niech ma pełen wypas na wakacjach w malawi. :D

No raczej biolog i tak ma iść cały czas:) Chyba że się przejęzyczyłeś:)

Opublikowano
jak pływa bojownik to Nitrivec miał sens :)

Biologa też mu włącz, a niech ma pełen wypas na wakacjach w malawi. :D

No raczej biolog i tak ma iść cały czas:) Chyba że się przejęzyczyłeś:)

Cały czas oczywiście, jak się rozkręca biologie to i filtr biologiczny wypada rozkręcić.

Filtr 24h/dobę nieważne czy robimy wypas dla bojownika czy nie. :)

Faktycznie z tego żartu można pomyśleć, że nie zawsze … ale czester jak zawsze czujny :wink: