Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czytałem ,jest jak zbudowac oświetlenie oparte na modółach 9000 k ,a kolega egon wstawił film z oświetleniem 11000 k  +rgb ,i właśnie potrzebuje opis i schemat na oswietlenie 11 k

Edytowane przez ira
Opublikowano (edytowane)

Jak nie ma jak jest. ;)

Generalnie barwa światła nie ma znaczenia więc jeżeli zastosujesz moduły 11 zamiat 9 to będzie si. :)

Edytowane przez Gość
Opublikowano
8 minut temu, Jerry_jerry napisał:

Generalnie barwa światła nie ma znaczenia więc jeżeli zastosujesz moduły 11 zamiat 9 to będzie si. :)

W przypadku modułów 11000 K barwa ma znaczenie :) 

Moduły białe zimne 11000 K wydobywają niebieską poświatę.

Moduły 9000 K tej poświaty jednak nie mają.

Opublikowano

@egon44 Sorki źle napisałem. Do budowy oświetlenia nie ma znaczenia czy zamiast modułów 9000 wstawiam 11000k. Kable te same, zasilacz itd. 

Opublikowano

A mam jeszcze jedno pytanie ,mógłby ktos wrzucic zdjecie jak te modóły zimne i RGB sa połaczone ,sorki ale jestem zielony w temacie elektroniki i pojęcia nie mam co z czym i gdzie ,W temacie o oswietleniu na 9000 k jest zdjecie jak te modóły sa połaczone ,fajnie widac ,natomiast tu już jest dla mnie czarna magia,dziekuje

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, ira napisał:

A mam jeszcze jedno pytanie ,mógłby ktos wrzucic zdjecie jak te modóły zimne i RGB sa połaczone ,sorki ale jestem zielony w temacie elektroniki i pojęcia nie mam co z czym i gdzie ,W temacie o oswietleniu na 9000 k jest zdjecie jak te modóły sa połaczone ,fajnie widac ,natomiast tu już jest dla mnie czarna magia,dziekuje

Troszkę zboczyliśmy z tego tematu,bo piszesz o modułach RGB i modułach białych.

Masz sterownik aby podłączyć moduły białe +RGB do niego?

Podpięcie kabli z modułów białych+RGB do sterownika Led Dimmer Pro-

K1-Red(czerwony)

K2-Green(zielony)

K3-Blue(niebieski)

K4-Biały kabel z modułu białego

Biały kabel z RGB do + (obok kanału K1) i to samo dotyczy czerwonego kabla z białego modułu...

Zasilacz wiadomo tam gdzie + i - z zasilania na sterowniku...

Edytowane przez egon44
  • Lubię to 1
Opublikowano

Witam ,nic jeszcze nie kupiłem ,bo nie wiem co i ile , czy te moduły RGB i zimne białe  sa połaczone kazde do osobnego sterownika i zasilacza czy wszystkie sa połaczone do jednego ?

Opublikowano

Jeśli wybierzesz Led Dimmer Pro to do jednego sterownika. On ma wyjścia osobno pod białe i każdą barwę RGB.

• Lubię to 1