Piotr775 Opublikowano 8 Lipca 2018 #1 Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Z racji tego ze spodziewam się zdechniecia calej reszty moich pociech, przymierzam się do zakupu nowej obsady. Co prawda to jeszcze troszke potrwa,bo czeka mnie mycie,dezynfekcja, restart akwarium, wiec mam jeszcze na to czas. Lecz z racji tego ze lubie miec wszystko zaplanowane z wyprzedzeniem już teraz zastanawiam się nad doborem obsady. Interesuje mnie wylacznie mbuna . I z racji tego iz mieszkam w SE w grę wchodzi firma FishMegic. Bo jezeli się nie myle, tylko ta firma wozi rybki do SE lub Dani. I poza tym poprzednia obsade rowniez mialem od nich wiec wiem czego mogę oczekiwac. Ma ktos jakies propozycje co do ilosc i gatunkow?Osobiscie myslalem dobrac cos z tego : Pseudotropheus Saulusi Pseudotropheus Flavus Chinyankwazi Island Pseudotropheus Elongatus Mphanga Pseudotropheus Demasoni Pombo Rock Metriaclima Zebra Gold Kawanga Metriaclima Elongatus Goldbar Chizumulu Cynotilapia Zebroides Jalo Reef Cynotilapia Hara Gallireya Reef Cynotilapia Aurifrons Nkhata Bay Cynotilapia Aurifrons Mphanga Edytowane 8 Lipca 2018 przez Piotr775
Bezprym Opublikowano 8 Lipca 2018 #2 Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Pseudotropheus saulosi Cynotilapia hara Metriaclima gold bar Cynotilapia aurifrons Nkhata Bay Edytowane 8 Lipca 2018 przez Bezprym 1
egon44 Opublikowano 9 Lipca 2018 #3 Opublikowano 9 Lipca 2018 Witaj! Po pierwsze to sprawdź sobie dostępność ryb z Twojej listy,bo widzę że niektóre gatunki nie są dostępne na stronie Fish Magic...Najlepiej zadzwoń i się dopytaj... Czy tylko z tej listy którą podałeś chcesz wybrać gatunki do Twojego litrażu?
bakus_44 Opublikowano 9 Lipca 2018 #4 Opublikowano 9 Lipca 2018 Metriaclima Zebra Gold Kawanga Cynotilapia Hara Gallireya Reef Pseudotropheus Demasoni Pombo Rock - polecam wpuścić jakieś 30szt.
Piotr775 Opublikowano 9 Lipca 2018 Autor #5 Opublikowano 9 Lipca 2018 (edytowane) 12 godzin temu, egon44 napisał: Witaj! Po pierwsze to sprawdź sobie dostępność ryb z Twojej listy,bo widzę że niektóre gatunki nie są dostępne na stronie Fish Magic...Najlepiej zadzwoń i się dopytaj... Czy tylko z tej listy którą podałeś chcesz wybrać gatunki do Twojego litrażu? Te wszystkie wymienione gatunki sa na stronie FishMegic.Choc kiepsko z ich dostepnoscia. Ale mam nadzieje ze cos się pod tym wzgledem zmieni. I dzieki za rade, na pewno zadzwonie. A co do innych gatunkow to chetnie kupilbym jakies inne. No Ale jest problem z dowozem. A samemu jechac do kraju po rybki to nie bardzo się kalkuluje ze wzgledu na koszt biletu. Co prawda moge tu rownierz kupić rybki,Ale z wyborem to kiepsko. Wszedzie są te same gatunki,najbardziej popularne np.Demasoni,Pseudotropheus Maingano, Venustus.. Edytowane 9 Lipca 2018 przez Piotr775
Sacrum Opublikowano 15 Lipca 2018 #6 Opublikowano 15 Lipca 2018 Kurierem wyślą. Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
Piotr775 Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor #7 Opublikowano 15 Lipca 2018 No jasny ze wysla,kazdy wyśle. Pytanie tylko w jakim stanie dotrą? Skoro normalnie paczka idzie do SE 3-4dni. Wyslanie rybek z Polski do SE to nie lada przedsięwzięcie. I wszystko musiałoby zostać zgrane co do godziny,dnia,miejsca,kuriera. Zamawiałem rybki z FM i wszystko zostało fajne załatwione,co prawda jechalem po rybki 30 km do Dani Ale to nie problem. FM wysłał rybki jednym kurierem,bezposrednio w umowione miejscu. I wszystko bylo oki. Wyslalem 3 dni temu zapytanie o wysylkie,zapakowanie Ale jeszcze czekam za odpowiedzią. Tzn dostalem odpowiedz lecz nie na temat. Ja się pytam o rybki a automat wysyla info o książce.
aurban6 Opublikowano 16 Lipca 2018 #8 Opublikowano 16 Lipca 2018 Spokojnie tez wyslalem do tan mala zapytanie miedzy innymi o rybki, automat o książce ale maile czytaja i odpowiadają na nie.Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi