Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
10 godzin temu, AndrzejGłuszyca napisał:

@Kamil003Kamil...to jest forum dotyczące ryb z jeziora Malawi. Tutaj ustalamy obsadę ryb z tego jeziora a nie dyskowców.

Rozumiem podałem tylko przykład 

Opublikowano
13 godzin temu, Kamil003 napisał:

Już nie przesadzajcie... Akwarium prawie 300l to jest kolos . na taki wielki zbiornik tylko 15 ryb... Do takiego akwarium wpuściłbym 8-10 paletek + 100-150 neonkow Wiem bo mój tata hodował paletki . Znam osoby które w 450 l 150 l więcej od mojego zbiornika trzymają 50-60 ryb to jest tylko 150l to jeśli ja mam mieć 15 ryb to on ile 25? 

To Ty nie przesadzaj kolego. Akwarium 300 litrów to może i kolos dla rybek typu gupiki, neonki... My jesteśmy na forum miłośników pielęgnic i chcemy aby naszym rybom zapewnić jak najlepsze warunki... Takie ilości ryb w akwarium jakie podajesz to nie jest hodowla tylko trzymanie... Ja mam akwarium 450 l a w nim 3 gatunki, łącznie 20 ryb i zastanawiam się nad oddaniem jednego gatunku aby ryby miały więcej przestrzeni... Jeżeli chodzi o paletki to również pojechałeś ostro po bandzie; przecież to duże ryby i 8-10 ryb w 300 l i do tego 150 neonów to już zupa rybna...  Hodowałem przez pewien czas paletki i miałem 9 sztuk ale w akwarium 720l a z nimi 15 kirysków Sterby oraz 8 bocji wspaniałych i nic więcej bym już tam nie wpuścił... 

• Lubię to 3