Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam w zw. z tym , że denerwoje mnie kopanie pyszczaków a raczej nieestetyczny wyglad odkrytej szyby znalazłem coś takiego lecz drogie bardzo. Macie moż jakies propozycjie lub jakies linki do tańsszych ? pozdrawiam

Opublikowano

Ja używałem farby akrylowej i zanim zaschła sypałem piaskiem, minusem tej metody jest to,  że piasek się słabo osadzał, @Pumbama chyba lepszą metodę, tak mi się przynajmniej wydaje. ja jeszcze pod piaskiem zatopiłem kilka dużych płaskich (max 3cm) łupków i daje to radę, jak się ryby dokopują to wygląda bardzo estetycznie i naturalnie (tylko czemu wolą zawsze kopać tam gdzie tych kamieni akurat nie ma).

Opublikowano
3 godziny temu, Pumba napisał:

Spienione PCV na dno i po problemie. Posmaruj silikonem posyp piaskiem i finito

Nie rób tego błędu, chyba że chcesz mieć potem pływające płaty silikonu. Silikon do spenionego PCV się nie trzyma !

Opublikowano

Mam czarne PCV przyklejone do szyby na zwykły silikon akwarystyczny i trzyma już 2 rok, więc czemu miałby nie trzymać PCV ? Wystarczy przeszlifować, żeby powierzchnia była chropowata i gitara

Opublikowano
5 minut temu, Pumba napisał:

Mam czarne PCV przyklejone do szyby na zwykły silikon akwarystyczny i trzyma już 2 rok, więc czemu miałby nie trzymać PCV ? Wystarczy przeszlifować, żeby powierzchnia była chropowata i gitara

jako tło jak dobrze przypasujesz to będzie się trzymało i bez silikonu,  z innymi rzeczami gorzej. Testowałem kiedyś przedstawiony przez Ciebie pomysł i było to chyba najgorsze co mogłem zrobić. Tak samo "kaseciak" sklejony silikonem (gdy jeszcze na forum nikt o tym nie pisał i nie wiedziałem, że inne kleje nie będą toksyczne dla ryb) nie wytrzymał zbyt długo.