Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Kubeq napisał:

W trakcie lata grzałka powinna załączać się sporadycznie.

Kuba.....ja ten koszt liczyłem gdyby grzałka pracowała bez przerwy 24 godziny na dobę..A w to nie wierzę... Kolega musi jeszcze spojrzeć na rachunek na koszty przesyłu..a one są zawsze duże. Ja brutto za cały prąd płacę ok. 80zl..a jak miałem kuchenkę z płytą indukcyjną to jeszcze taniej mnie kosztował prąd. I dwa akwa pracują cały czas.

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano
30 minut temu, adrian286m23 napisał:

Bo jak bym wylanczal napowietrzacz na noc to bym mogl pysua zaszkodzić to chyba lepiej zeby chodzil 24

..tak naprawdę to zbędny gadżet. Jeżeli masz tak ustawiony wylot filtra ,ze porusza taflą wody to zrezygnuj z tych napowietrzaczy.

Opublikowano

Hmm 2 takie ale nie woem ile maja w no normalnie place 200 z kosztami a od kad mam akwa zużycie wyzsze o 150 zl

20180625_230533.jpg

Tak mam ustawiony lekko porusza ale troche nie woem jak ma byc jest w strony tylniej sciany

20180625_231222.jpg

20180625_231207.jpg

Opublikowano

Może grzałkę masz nie skalibrowaną. Ustawione masz na 24 stopnie A grzeje Ci do 28 stopni? 

Zmień świetlówki na ledy, też trochę oszczędzisz. 

Opublikowano

Teraz jest ciepło to wyłącz grzałkę w ogóle. Niektórzy jak mają ciepło w domu to w ogóle nie mają grzałek.

Też niedawno przeszedłem z 200l na 450l i grzałka jagera 150w nie dawala rady, chodziła mi non stop jeszcze w kwietniu ,ale rachunków za prąd takich nie miałem. 

Opublikowano
Godzinę temu, adrian286m23 napisał:

No takake jak wylacze 2 dni temu wyłączyłem na boc tp z 28 st spadło na 23.7 i boje ske ze mi się ryby rozchoruja od skokow i ze w końcu zamarzna jeszcze mam narybek od 2 samic

Kolego odchodząc trochę od tematu taka prośba staraj się pisać po polsku. Twoich postów nie idzie czytać strasznie kaleczysz język.

• Lubię to 1
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.