Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 godzin temu, rekawiczka napisał:

Także, na obsadę kolegi @luck83musiało wpłynąć coś innego.

Nie przekonuje mnie to. 
Producent pisze, że ten klej nie może mieć trwałego styku z wodą. U mnie miał i za kazdym razem po przyklejeniu łupków filitowych do pcv i dalej do szkła robiła się w wodzie maź/galareta/śliskość wody - trudno to określić, ale ryby wpadały w jakiś dramatyczny korkociąg i martwe osiadały na dnie. Paskudny widok i uczucie, wierzcie mi.
Dwukrotnie użyłem tego kleju do klejenia tła, jak dobrze pamięta kol. @Jerry_jerry i dwukrotnie padła mi obsada / rybka testowa (wiem jak to brzmi, ale wówczas nie mogłem inaczej sprawdzić). Jakkolwiek, Mamut jest u mnie zdyskwalifikowany.
Dziś w baniaku nie mam żadnego kleju (za wyjątkiem tego z atestem PZH do klejenia rurek pcv od narurowca) i ryby od miesięcy mają się świetnie. 

A tak na marginesie - po co kombinować i stosować coś, co jest ryzykowne, skoro można użyć sprawdzonych, powszechnie stosowanych przez akwarystów produktów? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jaka bedzie zabudowa stelazu?

Czy jest jakis sklep / kreator internetowy gdzie mozna zaprojektowac sobie taki stelaz i samemu go zmontowac?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
10 godzin temu, rekawiczka napisał:

No i brakło mi kamienia. Co sadzicie o dotychczas stworzonym gruzowisku?

Bardzo mi się podoba. Fajnie że jest wysoko pod taflę. Ja bym nic nie dokładał po prawej. Tak asymetrycznie jest wg mnie ładniej. Nie każde mbunarium musi być totalnie zagruzowane. Pisał o tym ostatnio Przemek - 

• Dziękuję 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.