Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzięki za artykuł - przeczytany. Dodatkowo jest porobionych sporo grot i jaskiń których nie widać na zdjęciach. Co do prawej strony muszę jeszcze pomyśleć, pierwotnie zakładałem jakąś jedną iglicę tam aby przysłonić zasys. Na chwilę obecną muszę trochę poczekać, bo kamienie na składach są pod śniegiem i zmrożone...

Opublikowano

Owszem ;) ale dziś wybór na składzie był słaby i nie do końca jestem zadowolony z zakupów. Niestety pora roku nie jest najlepsza...

• Lubię to 1
Opublikowano

@troad a żebyś wiedział że mi się podoba ale @rekawiczka ta przerwa między tymi gruzowiskami nie jest spójna... Ja bym tam dołożył jakiś  kamień aby je choć dołem  połączyć... Ale to tylko moja wizja a akwarium Twoje... Choć jak dojdzie piach to i tak będzie super... 😉

• Lubię to 1
Opublikowano

Ok - z tym kamieniem możesz mieć rację. Spróbuję coś pokombinować aby zamknąć to na końcu. 

Powiedzcie mi @troadi @Robson79 czy kupując ryby warto wziąć ten sam gatunek z różnych źródeł czy to już jest fanaberia?

Opublikowano
7 minut temu, rekawiczka napisał:

Powiedzcie mi @troadi @Robson79 czy kupując ryby warto wziąć ten sam gatunek z różnych źródeł czy to już jest fanaberia?

Ja tak nie robiłem. Rozumiem że chodzi Ci o różnorodność genetyczną. Z tego co się orientuję renomowane hodowle zapewniają że tak jest, tzn. nie powinieneś otrzymać braci i sióstr.

Opublikowano
1 minutę temu, rekawiczka napisał:

Tak, dokładnie o to mi chodzi.

Nie zawracałem sobie tym głowy. Nawet gdyby osobniki były blisko spokrewnione, no to co.
Jak nie zamierzasz robić "hodowli" i mieć "rasowego" potomstwa, to olej to ;).
Ważne żeby one same były zdrowe i fajne ;).

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

Dokładnie uważam tak jak @troad, jeśli nie nastawiasz się na pozyskiwanie potomstwa to się nie przejmuj... Nawet jeśli ryby będą spokrewnione i uchowa się jakiś narybek to młode będą zdrowe i będą mogły sobie rosnąć w Twoim akwarium... Przy uzyskiwaniu większej ilości potomstwo zawsze mogą trafić się ryby gorszej jakości  ale w akwarium ogólnym przeżyją tylko te najsilniejsze więc spokojna głowa... 😉

Edytowane przez Robson79
  • Lubię to 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.