rekawiczka Opublikowano 24 Października 2018 Autor #31 Opublikowano 24 Października 2018 Wytłumaczenie dlaczego kleju nie należy stosować w wodzie masz w mojej wcześniejszej wypowiedzi, której najwyraźniej nie przeczytałeś. 1
luck83 Opublikowano 24 Października 2018 #32 Opublikowano 24 Października 2018 11 godzin temu, rekawiczka napisał: Także, na obsadę kolegi @luck83musiało wpłynąć coś innego. Nie przekonuje mnie to. Producent pisze, że ten klej nie może mieć trwałego styku z wodą. U mnie miał i za kazdym razem po przyklejeniu łupków filitowych do pcv i dalej do szkła robiła się w wodzie maź/galareta/śliskość wody - trudno to określić, ale ryby wpadały w jakiś dramatyczny korkociąg i martwe osiadały na dnie. Paskudny widok i uczucie, wierzcie mi. Dwukrotnie użyłem tego kleju do klejenia tła, jak dobrze pamięta kol. @Jerry_jerry i dwukrotnie padła mi obsada / rybka testowa (wiem jak to brzmi, ale wówczas nie mogłem inaczej sprawdzić). Jakkolwiek, Mamut jest u mnie zdyskwalifikowany. Dziś w baniaku nie mam żadnego kleju (za wyjątkiem tego z atestem PZH do klejenia rurek pcv od narurowca) i ryby od miesięcy mają się świetnie. A tak na marginesie - po co kombinować i stosować coś, co jest ryzykowne, skoro można użyć sprawdzonych, powszechnie stosowanych przez akwarystów produktów?
d3sign Opublikowano 27 Listopada 2018 #33 Opublikowano 27 Listopada 2018 Jaka bedzie zabudowa stelazu? Czy jest jakis sklep / kreator internetowy gdzie mozna zaprojektowac sobie taki stelaz i samemu go zmontowac?
rekawiczka Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor #34 Opublikowano 27 Listopada 2018 Zabudową stelaża zajmie się stolarz aby było pod kolor mebli. Taki stelaż można zamówić wraz z obudową.
rekawiczka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor #35 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zabudowa gotowa. Nie obylo się oczywiscie bez wtopy, ktora wprawne oko zobaczy. Calosc wyglada jak nizej.
Andrzej Głuszyca Opublikowano 31 Stycznia 2019 #36 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Brak przestrzeni za i z prawego boku?
KUBSON Opublikowano 31 Stycznia 2019 #37 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ta wąska pinowa płyta z przodu jest nieco za niska. 1
rekawiczka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor #38 Opublikowano 31 Stycznia 2019 (edytowane) No i brakło mi kamienia. Co sadzicie o dotychczas stworzonym gruzowisku? Edytowane 31 Stycznia 2019 przez rekawiczka 2
Robson79 Opublikowano 1 Lutego 2019 #39 Opublikowano 1 Lutego 2019 Lewa strona wygląda SUPER dołożył skały po prawej i będzie BAJKA... 🖒 1
troad Opublikowano 1 Lutego 2019 #40 Opublikowano 1 Lutego 2019 10 godzin temu, rekawiczka napisał: No i brakło mi kamienia. Co sadzicie o dotychczas stworzonym gruzowisku? Bardzo mi się podoba. Fajnie że jest wysoko pod taflę. Ja bym nic nie dokładał po prawej. Tak asymetrycznie jest wg mnie ładniej. Nie każde mbunarium musi być totalnie zagruzowane. Pisał o tym ostatnio Przemek - 1
Rekomendowane odpowiedzi