Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

To zrób jeszcze jeden test. Wyciągnij głowicę. Zanurz ją w wannie powiedzmy do połowy tak aby pracowała w swoich normalnych warunkach. Podłącz do prądu. Jeżeli okaże się, że wtedy również nie odpala to gwarancja.

PS. Oczywiście do wanny nalej wody. ?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Sama głowica w misce działa, cały filtr podłączony do miski w zlewie też. :mellow:

Maksymalna wysokość słupa wody zalecana orzez producenta to 120cm, do baniaka jest mniej niż metr a jeśli stawiam filtr na półce to ok 60cm. Węże się wtedy skręcają ale nie załamują. Mam za gęstą albo za ciężką wodę? :mrgreen: Nic już nie kumam...  

Opublikowano

Spróbuj jeszcze raz w taki sposób: zalej wodą kubeł( pewnie jest zalany) . Zawór pompki niech będzie w górnej pozycji inie ruszaj go. Przygotuj wężyk o takiej średnicy aby był ciut mniejszy od średnicy węża wylotowego. Włóż w niego ten węższy wężyk, włącz prądowo kubeł i zasysaj ustami. Dłonią uszczelnij miejsce w którym włożysz wężyk. Tak zawsze odpalało się kubły bez tej pompki. Wczoraj też tak odpaliłem. Próbuj..jak to nic nie da trudno mi coś innego doradzić nie mając tego kubełka w ręce.