Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Będę myślał jak zarybie :) tak się zastanawiam jaki cyrkulator kupić , co myślicie o jvp-102 ? Jak na 200l myślę dał by radę . Chociaż nie wiem czy dobrze szukałem, ale ten cyrkulator nie ma ceramicznej osi ? Czyli może że tak powiem brzeczec:(

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
Opublikowano
1 minutę temu, Lukasz22 napisał:

Będę myślał jak zarybie :) tak się zastanawiam jaki cyrkulator kupić , co myślicie o jvp-102 ? Jak na 200l myślę dał by radę .

Na razie bym się wstrzymał z zakupem falownika...

Ryby będą małe,więc jakiś czas będzie ok...

Potem pomyślisz o falowniku jakbyś zauważył że zalegają Tobie masowo odchody ryb :) 

• Lubię to 1
Opublikowano

Chciałem zwiększyć cyrkulację bo z tego jbl dość słabo leci tym bardziej że jest prefiltr przed nim , a wewnętrzny chce wymienić i zakupiłem hw-303 To bym go ustawił wylotem z drugiej strony niż jbl i jakaś cyrkulacja by była . Tylko chciałem ja trochę zwiększyć :)

19 minut temu, Pleziorro napisał:

Mam go w 280l - da radę spokojnie.

Nie ma z nim problemów ? Chodzi mi bardziej czy nie odpada od szyby bo to jednak przyssawki i czy go słychać ? Tam jest ceramiczna oska ?

Opublikowano

Ja mam przerabiane mocowanie na magnes, ale i tak się słabo trzyma bo szyba 10mm.

To najtańszy falownik na rynku, jest słyszalny, ale mam ten baniak w sypialni i jakoś daje radę albo się przyzwyczaiłem.

Nie wiem jaka tam jest ośka, kręci się u mnie już ze 2,5 roku, nigdy go nie czyściłem czasem wymaga ręcznego rozruszenia ;) 

Opublikowano

Mam okazję kupić używany hydor koralia evolution za 50zl , tylko koleś nie wie jaki konkretny model bo zdarl naklejkę. Wnioskuje po wyglądzie i sprawdzeniu w Internecie że będzie to 3200 , 4400 albo 5600 . Mankament jest jeszcze taki że po odcieciu pradu czasami podobno działa w druga stronę, ale myślę że jak już go podłącze to będzie tak cały czas chodził nie przez jakiś czas i off. Co myślicie ?

P.S wiem że narazie nie potrzebny, ale okazja bo nowy choćby 3200 kosztuje 200zl

Opublikowano (edytowane)

Post dotyczący parametrów  wody przeniosłem do już istniejącego tematu. Jak będziesz podawał parametry w różnych tematach to nikt nie nadąży za tym:) Przeniosłem jak niżej:

Edytowane przez AndrzejGłuszyca
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

ale myślę że jak już go podłącze to będzie tak cały czas chodził nie przez jakiś czas i off. Co myślicie ?

Ja swój na noc wyłączam żeby dać rybom trochę spokoju. Jvp-102 ma oś ceramiczną

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka