Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później.
Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.
@Rafał80 wybacz, że to "jutro" tyle trwało.
Jakby też kogoś interesowało co mam pod akwarium. Jeszcze nie zdążyłem odkurzyć:)
Po lewej stronie jest rura z zasysem z akwarium, wpada do prefiltra, ten biały Hw-603? Wlot i wylot przerobione na 1 cal. Wszystko od boku. Pokrywa jest zaslepiona. Brudna woda wlatuje na spód i wychodzi górnym wylotem z prefiltra. W środku jest kratka,wata i gąbka.
Dalej leci sobie do martwego kubełka od fx6 a później do martwego od fx4. Z fx4 wychodzi do pompy Jebao. A z pompy oczywiście do akwarium.
Jak na razie to działa całkiem nieźle.
Po prawej stronie widać JBL e1502, który pracuje sobie całkowicie niezależnie. Oczywiście nie byłbym sobą i JBl ma rozgałęzienia na dwa prefiltry z których wyloty łączą się w jedną rurę i lecą do głównego kubełka a dopiero z niego do akwarium.
Panele do obudowania stelaża akwarium są na magnes , stąd brak zawiasów.
Ostatnio jestem nieprzytomny i zapomniałem o najważniejszym. W pokoju gdzie stoi akwarium mam panele ale wcześniej była tam drewniana podłoga, klepki sosnowe,grube , klejone do posadzki betonowej. Po 25 latach nie miałem ochoty ich odnawiać więc położyłem porządne panele. Akwarium jednak stoi na klepkach a panele są wycięte dookoła.
Także @yaro dobrze prawi, aby nie stawiać na panelach.
Trochę brzydko bo bałagan ale chyba będzie widać o co mi chodzi.
Sorry za kurz, ale wstyd. Idę zaraz po odkurzacz 😁😋
Ja bym wyciął panele, i tak tego nie będzie widać, bo stelaż zabudujesz. Na betonowej posadzce łatwiej ustabilizujesz i wypoziomujesz. W 99% to bujanie to wina właśnie ich. U mnie bujało nawet na deskach więc je równo odciąłem.
Przed zalaniem prawie wcale się nie kołysało a teraz po zalaniu całego lekko się dotknie i się kołysze i to z dużą ilością skał ehhh już nie wiem co poradzić. Mate wymieniłem oczywiście
Rekomendowane odpowiedzi