KarolM Opublikowano 5 Czerwca 2018 #1 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Witam. Chciałem Wam pokazać jak wyglądają moje prefiltry po 3 tygodniach pracy i co mam w środku. Filtracja to unimax 700 plus dwa prefiltry hw602A received_1799445116787016.mp4 2
Robson79 Opublikowano 5 Czerwca 2018 #2 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Jak zobaczyłem filmik to w pierwszej chwili się zdziwiłem że lejesz do prefiltra wodę z cytryną... 3
suricade Opublikowano 5 Czerwca 2018 #3 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Patrząc na zdjęcia to górną kratkę masz zamontowaną odwrotnie. 1
egon44 Opublikowano 5 Czerwca 2018 #4 Opublikowano 5 Czerwca 2018 Agnieszka ma rację co do kratki,ale w sumie to chyba bez różnicy...Ewentualnie ucierpi na tym gąbka... Karolu ja u siebie w prefiltrze HW daję cienką warstwę waty między żółtą a czarną gąbką i też się sprawdza super...Próbowałeś tak u siebie? Co do czyszczenia prefiltra,to robiłbym bym to częściej aby pozbyć się syfu z obiegu,ale wiem że jesteś w wyjazdach i nie masz możliwości robić tego częściej Ważne że się sprawdza
suricade Opublikowano 5 Czerwca 2018 #5 Opublikowano 5 Czerwca 2018 (edytowane) 20 minut temu, egon44 napisał: Agnieszka ma rację co do kratki,ale w sumie to chyba bez różnicy...Ewentualnie ucierpi na tym gąbka... Niezupełnie, kratka jest po to żeby woda płynęła całą powierzchnią gąbki. Przy odwrotnym zamontowaniu staje się praktycznie zbędna ( jedynie oddziela włókninę wylotu/wlotu). Przykład z innego filtra. Edytowane 5 Czerwca 2018 przez suricade 2
KarolM Opublikowano 6 Czerwca 2018 Autor #6 Opublikowano 6 Czerwca 2018 10 godzin temu, egon44 napisał: Karolu ja u siebie w prefiltrze HW daję cienką warstwę waty między żółtą a czarną gąbką i też się sprawdza super...Próbowałeś tak u siebie? Nie nie próbowałem tak jeszcze u siebie. Co do kratki macie rację moja nie uwaga, przy następnym czyszeniu będzie już poprawnie zamontowana 1
KarolM Opublikowano 28 Czerwca 2018 Autor #7 Opublikowano 28 Czerwca 2018 Kratka poprawiona teraz włożona poprawnie. 2
Rekomendowane odpowiedzi