Skocz do zawartości

powrót do Malawi przygotowania do akwarium 260x70x70

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jaki falownik polecacie co malo prądu ciągnie.

JEBAO FALOWNIK RW-15 15000L/H czy JEBAO FALOWNIK RW-8 8000L/H do mojego akwarium który lepszy czy brac ten mocniejszy czy wystarczy RW-8? jakie macie doswiadczenia?

Edytowane przez Junior8
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kto szuka ten znajdzie :). U jednego z pasjonatów zabrałem całą obsade jego namowilem go ze u mnie będą miały lepiej :).

Ale mialem kilka opcji zakupu różnych ryb tu akurat wszystkie w jednym miejscu i w ukladach 1_2. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam,

Jestem na tym samym etapie jak Ty w maju. Zakładam nowe akwa - wymiary 130x35x90. Przechodzę z Amazonii na Tanganikę/Malawi. Mam doświadczenie z poprzednim akwa o tych samych wymiarach ze szkłem 10 mm .  Problemem  nie jest ryzyko rozszczelnienia na dnie  ale odkształcenie górnych długich krawędzi.. Przy tak długim akwarium jak Twoje doradzałbym zainstalowanie dodatkowych wzmocnień . Mam proste i sprawdzone rozwiązanie i jeśli Cię to zainteresuje to napiszę jak to rozwiązać bez szkody dla estetyki i funkcjonalności. Niech cię nie uspokaja , że po teraz napełnieniu jest OK.  U mnie problem pojawił się po 2 latach. (zmęczenie materialu) i to na górze nie na dole. 

Opublikowano (edytowane)

Dzięki za zainteresowanie tematem. Szkło już sklejone zalane wszystko ok narazie. Na dole dookola dalismy dostkowe wzmocnienia wklejone. a na gorze sa dwie poprzeczne sandardowr wzmocnienia poprzrczne oraz podłużne zszedlem 5 cm z wysokosci i mam 65 wiec powinno byc wszystko ok

IMG_20181101_193437.jpg

IMG_20181101_193404.jpg

IMG_20181101_193343.jpg

IMG_20181101_193308.jpg

Edytowane przez Junior8
  • Lubię to 1