Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po drugim podejściu mam w końcu szkło, którym nie wstydzę się podzielić na forum. :)

Baniak to Rio 240 Juwela, filtrację obrabia akrylowy turbokaseciak DIY z Atmanem 306, grzałką 150W, ceramiką i dwoma 25mm warstwami gąbki 45ppi. Oświetlenie listwa ledowa Fluvala, założona w miejsce stockowych świetlówek T5. Tło strukturalne styropianowe z ebaya klejone silikonem akwarystycznym i podparte kamieniami dla pewności.   

Obsada to przede wszystkim Mphangi, kilka Har (w tym Bułek, który wykluł się w styczniu i uchował do dziś), dwie samiczki Saulosi i coś co chyba jest samcem Saulosi i samiec Interruptusa. Świderki świderkują piasek.  

Na dnie pleksi, wystrój z cienkich kamieni z morza Irlandzkiego. :) Kilka nurzańców, dwie kulki mchu bo były w gratisie. Glonów się jeszcze nie dorobiłem, baniak zalany 10 dni temu (biologia przeszczepiona z poprzedniego). 

IMG_1412.jpg

IMG_1413.jpg

IMG_1414.jpg

IMG_1411.jpg

IMG_1416.jpg

• Lubię to 3
Opublikowano

Ładne akwa,ale z jednym rodzajem kamienia moim zdaniem wyglądałoby o niebo lepiej ;) 

Pomyśl nad oddaniem samca  Interruptusa bo może się zainteresować samiczkami Chindongo saulosi(dawniej Pseudotropheus) z racji podobieństwa samic...

Opublikowano
2 hours ago, egon44 said:

Ładne akwa,ale z jednym rodzajem kamienia moim zdaniem wyglądałoby o niebo lepiej ;) 

Haha a ja specjalnie szukałem na plaży różnych rodzajów. Wiedziałem, że nie dobiorę idealnie do tła, więc zamiast jednorodnego tła i jednorodnego gruzu w innym kolorze wolę mieć mieszankę kamieni. Zresztą walec glonów i tak przyjdzie i wyrówna. ;)

Pan Interruptus i pan Saulosek egzystują sobie pokojowo, nawet jeśli miałyby z tego się wychować jakieś kundle to do obrotu nie trafią bo to nie hodowla. ;)

Dzięki za miłe słowa. :)